Đurđevac, Novigrad i Glogovac dobili su nove, mlade liječnike

Ambulanta u Rasinji odnedavno ima novu liječnicu. Riječ je o dr. Nadi Katar iz Koprivnice, umirovljenoj liječnici, koja će taj posao obavljati na pola radnog vremena, što je liječnicima umirovljenicima dopušteno zakonom. Donedavno je ondje radila dr. Tea Čuti, no ona je, doznajemo, odlučila otići iz primarne zdravstvene zaštite i sreću je potražila u drugom kolektivu. Podsjetimo, za njen su ostanak mještani Rasinje čak pisali peticiju, o čemu je Podravski list pisao krajem prošle godine.

Ambulanta u Rasinji ipak nije ostala bez liječnika

No, peticija im nije pomogla, ali u svemu je najvažnije da se ambulanta nije zatvorila te mještani Rasinje nisu ostali bez liječnika. Mnogima je to vrlo važno, pogotovo starijima, koji nemaju kako do liječnika u Koprivnicu ili neki drugi grad, niti im je to lako zbog zdravstvenih razloga. No, na dugoročnije rješenje još će morati malo pričekati. U nekoliko smo navrata pisali o problemima s pronalaskom liječnika za rad u ambulantama opće medicine, na koje se mladi liječnici teško odlučuju, pa je svaki takav mladi kandidat zlata vrijedan. No, nije to problem samo u našoj županiji, već i u cijeloj Hrvatskoj.

Upravo to, opstanak ambulanti opće medicine u malim sredinama primarni je cilj i Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Tako su sve seoske ambulante popunjene liječnicima iz drugih ambulanti koji ondje rade prekovremeno nakon svog radnog vremena kako nitko ne bi bio uskraćen.

Prema riječima dr. Marije Krajina, ravnateljice Doma zdravlja, natječaji za popunjavanje ambulanti bez nositelja otvoreni su neprestano, no zainteresiranih je malo. – Ipak, u posljednje vrijeme i tu su se dogodili određeni pomaci, pa su tako tri ambulante dobile svoje nositelje: Đurđevac, Novigrad Podravski i Glogovac – rekla je dr. Krajina.

Marija Krajina

Riječ je o mladim liječnicima koji su budućnost tih sredina te su nada da će i ostala mjesta dobiti svoje liječnike, što im je, pogotovo starijima, najpotrebnije.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI