Đurđevac: odvoz otpada poskupljuje 25 posto, gradonačelnik Gračan još razmišlja

Već su godinama komunalne usluge u minusu, a gubitke su Komunalije pokrivale kroz dobit iz distribucije vode


Autor: podravski.hr — 17.12.2012. / 15:57 Aktualno

ĐURĐEVAC – Građane u idućoj godini očekuje novi udar po džepu – poskupljenje odvoza otpada. Još nije utvrđen novi cjenik i datum njegove primjene jer je gradonačelnik Slavko Gračan odbio prvotni prijedlog novoosnovanog gradskog poduzeća Komunalne usluge Đurđevac da odvoz otpada poskupi za 25 posto. Od sljedeće godine iz Komunalija se odvajaju komunalne usluge te će pod njihovom „kapom“ ostati samo distribucija vode pa je za pozitivno poslovanje novog gradskog komunalnog poduzeća nužno poskupljenje, kao i zbog činjenice da počinje sanacija odlagališta otpada Peski. Već su godinama komunalne usluge u minusu, a gubitke su Komunalije pokrivale kroz dobit iz distribucije vode.
– Objektivni razlozi za poskupljenje odvoza otpada postoje, ali potrebno je najprije napraviti dobru analizu. Mislim da je poskupljenje od 25 posto previsoko za ovo recesijsko razdoblje u kojem je đurđevačko gospodarstvo na koljenima. Novi cjenik najprije treba razmotriti Nadzorni odbor i Skupština pa ću tek onda donijeti svoju odluku – rekao je Slavko Gračan.
Komunalije su od gradonačelnika Slavka Gračana zatražile i poskupljenje odvodnje za građane Đurđevca, ali do njega ipak neće doći.