Đurđevac: Već mjesec dana traže 20 radnika, no po njih će morati u Nepal

Đurđevačka tvrtka Beton Design, koja se bavi industrijskim betonskim podovima i podovima na bazi sintetskih smola, krenula je u izgradnju svog pogona u novoj poduzetničkoj zoni na izlazu iz Đurđevca prema Pitomači. To je ujedno i prvo ulaganje u novoj zoni, a investicija Beton Designa u proizvodno-skladišnu halu vrijedna je osam milijuna kuna.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Odmah nakon kupnje parcele krenuli smo u ishođenje potrebnih dozvola i sad kad smo riješili papirologiju počeli su i građevinski radovi. Naš je plan da do kraja ove godine završe svi radovi i dobijemo uporabnu dozvolu – kaže Ivan Vinković, vlasnik Beton Designa.

Tvrtka, dodaje on, trenutno zapošljava 40 radnika, a kako opseg posla stalno raste, u potrazi su za novom radnom snagom.

– Već mjesec dana tražimo 20 radnika, a nije nam pomogao ni oglašavanje preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. I nas, kao i sve u građevinskoj branši, muči pronalazak radne snage iako nudimo dobre uvjete za rad, uključujući i one materijalne – kaže Ivan Vinković.

Nerado se, ističe on, tvrtka okreće uvozu radne snage. Dosad su se uspjeli nekako „pokrivati“ bez „najma“ inozemne radne snage, no očito će to uskoro postati prošlost.

– Ako ubrzo tu kod nas ne nađemo radnike, jednostavno ćemo i mi biti prisiljeni zapošljavati Nepalce ili državljane Bosne i Hercegovine. To polako postaje realnost i to ne samo u građevini, nego i u poljoprivredi – kaže Ivan Vinković.

U planu je tvrtke i daljnje širenje pa bi u đurđevačkoj poduzetničkoj zoni mogli graditi još jedan pogon. U tijeku su pregovori s jednom talijanskom tvrtkom o preuzimanju njihove „franšize“, što bi bio novi iskorak u poslovanju Beton Designa.

– Vidjet ćemo kako će ti pregovori na kraju završiti, ali naši dugoročni ciljevi vezani su uz daljnje širenje proizvodnje – zaključio je Ivan Vinković.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI