Đurđevačka škola za svoj Dan zasjala u novom ruhu

Podravski list profile

Osnovna škola Grgura Karlovčana iz Đurđevca proslavila je Dan škole svečanim otvorenjem energetski obnovljenih zgrada matične škole i Odjela za učenike s teškoćama u razvoju te nadograđenih kabineta. Investicije su ukupno vrijedne deset milijuna kuna od čega je 7,8 milijuna osigurano iz fondova Europske unije i državnog proračuna, a preostala 2,2 milijuna izdvojeno je iz gradskog proračuna. Energetska obnova zgrada obuhvatila je obnovu krovišta, stolarije i sustava rasvjete, izradu termofasade te u matičnoj školi ugradnju dizala namijenjenog za osobe s invaliditetom. U nadograđenom prostoru su smješteni kabineti za kemiju, fiziku i bilogiju te školska knjižnica.

-Prije energetske obnove uređeni su sanitarni čvorovi, kao i podovi u učionicama u kojima su bili oštećeni, a nabavljeni su i projektori za sve učionice te prijenosna računala za učitelje. Ovim značajnim ulaganjima stvoreni su uvjeti za jednosmjensku nastavu, a i sami standardi za učenike i učitelje na visokoj su razini – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ulaganja u zgradu matične škole planiraju se nastaviti u ovoj godini, a prioritet je obnova školske kuhinje i restorana. Obnovom kuhinje ispunit će se HACCP standardi, dok se u samom restoranu namjeravaju postaviti stolovi i stolice pa učenici više neće morati obroke jesti stojećki. U izradi su i projekti za unutrašnje uređenje zgrada matične škole i Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, kao i za energetsku obnovu zgrada područnih škola.

-Moramo pohvaliti suradnju s Gradskom upravom koja daje veliku važnost školstvu, što potvrđuju i neprestana ulaganja u poboljšanje uvjeta za nastavu i boravak učenika u školi – kaže Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovna škole Grgura Karlovčana.

Nakon svečanog otvorenja obnovljenih zgrada i izgrađenih kabineta učenici su za Dan škole izveli i tradicionalnu priredbu u sklopu koje su kroz pjesmu, ples i igrokaze predstavili izvanastavne aktivnosti.

FOTO: Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Sesvečani oživjeli Ivanjske običaje

Hrvatsko folklorno društvo Sesvečice organiziralo je prikaz tradicijskih običaja za Ivanje u Podravski Sesvetama. Sesvečani su u suradnji s Udrugom umirovljenika Podravske Sesvete, Udrugom žena

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti