Đurđevačka škola za svoj Dan zasjala u novom ruhu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Osnovna škola Grgura Karlovčana iz Đurđevca proslavila je Dan škole svečanim otvorenjem energetski obnovljenih zgrada matične škole i Odjela za učenike s teškoćama u razvoju te nadograđenih kabineta. Investicije su ukupno vrijedne deset milijuna kuna od čega je 7,8 milijuna osigurano iz fondova Europske unije i državnog proračuna, a preostala 2,2 milijuna izdvojeno je iz gradskog proračuna. Energetska obnova zgrada obuhvatila je obnovu krovišta, stolarije i sustava rasvjete, izradu termofasade te u matičnoj školi ugradnju dizala namijenjenog za osobe s invaliditetom. U nadograđenom prostoru su smješteni kabineti za kemiju, fiziku i bilogiju te školska knjižnica.

-Prije energetske obnove uređeni su sanitarni čvorovi, kao i podovi u učionicama u kojima su bili oštećeni, a nabavljeni su i projektori za sve učionice te prijenosna računala za učitelje. Ovim značajnim ulaganjima stvoreni su uvjeti za jednosmjensku nastavu, a i sami standardi za učenike i učitelje na visokoj su razini – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ulaganja u zgradu matične škole planiraju se nastaviti u ovoj godini, a prioritet je obnova školske kuhinje i restorana. Obnovom kuhinje ispunit će se HACCP standardi, dok se u samom restoranu namjeravaju postaviti stolovi i stolice pa učenici više neće morati obroke jesti stojećki. U izradi su i projekti za unutrašnje uređenje zgrada matične škole i Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, kao i za energetsku obnovu zgrada područnih škola.

-Moramo pohvaliti suradnju s Gradskom upravom koja daje veliku važnost školstvu, što potvrđuju i neprestana ulaganja u poboljšanje uvjeta za nastavu i boravak učenika u školi – kaže Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovna škole Grgura Karlovčana.

Nakon svečanog otvorenja obnovljenih zgrada i izgrađenih kabineta učenici su za Dan škole izveli i tradicionalnu priredbu u sklopu koje su kroz pjesmu, ples i igrokaze predstavili izvanastavne aktivnosti.

FOTO: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI