Đurđevačka tržnica prepuna prodavača i kupaca: Pogledajte što se najviše traži…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sajmeni četvrtak u Đurđevcu zbog kiše bio je posjećeniji no ikad. Možda isprva zvuči neobično, no Đurđevčanima je kiša dobro došla da posjete gradsku tržnicu i opskrbe se presadnicama, budući da za sunčana vremena neprestano rade u svojim povrtnjacima i mekotama.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Ponuda je bila iznad svih očekivanja, mnogo bolja nego u mnogo većoj Koprivnici, a u ovo doba najviše se prodaju presadnice i cvijeće. Đurđevčani su tradicionalno dobri kupci, ali prati ih glas velikih štedljivaca kada je novac u pitanju. To nam je potvrdila i prodavačica presadnica iz Pitomače Vesna Batak, koja na đurđevačkoj tržnici prodaje 30-ak godina, što presadnice, što vlastito povrće. 

Vesna Batak

– Najviše se kupuju starije sorte presadnica povrća i rajčica. Đurđevčani su dobri ljudi, ali su šparni. Što jeftinije, to bolje – rekla je Batak.

Kao i svi proizvođači, ističe kako im prodaju kvare trgovački lanci, no još uvijek mnogi cijene domaći proizvod i za njega su spremni platiti. Nekad je bilo lakše i utoliko što je bilo manje proizvođača presadnica.

Dragica Fosić

– Mnogi se danas bave povrćarstvom nakon svog radnog vremena, jer od svoje plaće ne mogu živjeti. No, imam svoje stalne kupce pa se nekako živi. Kad se na kraju godine podvuče crta, ipak se nešto zaradi – ističe Vesna Batak i dodaje da je ove godine prednost to što tržnice nisu zatvorene zbog koronavirusa.

– Najbolji su domaći debeli starinski paradajzi, šeri rajčice i starinski žuti, ali ih baš nema u ponudi – rekla nam je zadovoljna Dragica Fosić iz Ždale, koja rado dolazi u Đurđevac zbog dobre ponude svega, od cvijeća do presadnica i povrća, a najbolja od svega, priča, obiteljska je atmosfera među domaćim proizvođačima.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI