Đurđevačke Narcise će educirati građane o zdravim životnim navikama

Udruga žena s bolestima dojke Narcise iz Đurđevca u suradnji s Gradom prijavila je za potporu iz fonda Europske unije projekt Zdravo kroz život. Cilj projekta je promocija zdravlja i prevencija bolesti, a kroz 18 mjeseci provođenja predviđene su razne edukacije i informiranje građana o važnosti brige o osobnom zdravlju te pravilnim i zdravim životnim navikama.

Obuhvatit će se i nekoliko tema poput anksioznosti u doba korone, utjecaja stresa na zdravlje čovjeka i antistres-vježbi, raka dojke i njegove prevencije, važnosti održavanja oralne higijene te fizičke aktivnosti u očuvanju zdravlja.  

– Sve aktivnosti projekta planirane su na način da se mogu održati online u slučaju nemogućnosti održavanja uživo zbog pandemije uzrokovane koronavirusom. Užurbani način života nosi i određene posljedice sa sobom koje loše utječu na zdravlje ljudi pa vjerujemo da ćemo u ovim kriznim vremenima provedbom projekta kao što je ovaj uvelike pomoći našim građanima da povećaju brigu o svojem zdravlju i promjene svoje navike – kažu u Udruzi žena s bolestima dojke Narcise.

Vrijednost projekta je 473.000 kuna, a Udruzi očekuju da će se u stopostotnom iznosu financirati iz fonda Europske unije.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI