Đurđevački Centar za socijalnu skrb dobit će novi objekt za pružanje socijalnih usluga

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Centar za socijalnu skrb Đurđevac organizirao je početnu konferenciju projekta izgradnje i opremanje novog objekta za pružanje socijalnih usluga u kojem su partneri Županija, Grad Đurđevac i Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Projekt je vrijedan 6,6 milijuna kuna i financira se europskim novcem, a njegovom realizacijom dobit će se prostori za pružanje socijalnih usluga poludnevnog boravka za djecu školske dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi te preventivnih aktivnosti i programa. Novi objekt koji će se graditi uz zgradu Centra bit će površine 170 četvornih metara i to na dvije etaže. Na prvoj etaži planira se opremanje prostorija za pružanje socijalnih usluga poludnevnog boravka za djecu školske dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, dok je na drugoj predviđeno provođenje preventivnih aktivnosti i programa s ciljem osnaživanja obitelji u riziku, pružanje novih tretmanskih usluga rada s obiteljima i pojedincima, rada s udomiteljskim obiteljima u smislu podrške i razvoja mreže udomiteljstva.

-Ovim će se projektom stanovnicima s područja grada Đurđevca i okolnih općina omogućiti socijalne usluge koje manjkaju, kao i poboljšati prevencija izdvajanja djece iz obitelji i institucionalizacije – kaže Daniel Rupić, ravnatelj đurđevačkog Centra za socijalnu skrb.

Plan je da izgradnja počne u rujnu. Svi građevinski radovi trebali bi završiti do ljeta iduće godine nakon čega slijedi opremanje prostora kako bi se stvorili svi potrebni uvjeti za poludnevni boravak. Centar uskoro očekuje i potpisivanje ugovora za financiranje projekta vrijednog 1,7 milijuna kuna s kojim će se osigurati opremanje novog objekta i stručni kadar za rad s korisnicima.

Foto: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI