Đurđevački esperantisti dobili međunarodno priznanje

Đurđevačka Udruga Dokumentacijski esperantski centar u sklopu Erasmus+ projekta Mrežno obrazovanje sada bila je domaćin susreta esperantista iz Hrvatske, Poljske, Francuske, Italije i Velike Britanije. Susret je bio posvećen potrebi očuvanja arhivske građe, ali i podučavanju o pripremi tiskanih i elektroničkih izdanja. Sudionici skupa zajednički su posjetili sjedište đurđevačke Udruge i upoznali se s aktivnostima i načinom djelovanja Đurđevčana na skupljanju i očuvanju arhivske građe. U idućih šest mjeseci Đurđevčani će u sklopu projekta sudjelovati na susretima koji će biti organizirani u Poljskoj i Italiji. 

Đurđevčani su dobili i još jedno međunarodno priznanje. Među nagrađenima na ovogodišnjem književnom natječaju u organizaciji Svjetskog saveza esperantista, knjiga Pustolovine Jombora i Mikija Dokumentacijskog esperantskog centra iz Đurđevca, proglašena je dječjom knjigom godine na esperantu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI