Đurđevački gradski vijećnici odobrili reprogramiranje kredita

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački gradski vijećnici donijeli su odluku o reprogramiranju kreditnih zaduženja grada. Tim reprogramom grad će se zadužiti za 7,2 milijuna kuna s kojima će zatvoriti stare kredite u tom iznosu, a to će se odraziti na smanjenje izdataka za kamatnu stopu.

-Kamata za novi kredit iznosi 0,99 posto, a za dva koja ćemo s tim novim zatvoriti kamate su 3,61 i 2,95 posto. Znači nema razloga za zabrinutost jer grad ne stvara nove financijske obveze. Čak smo u ovoj godini zatvorili i dva stara kredita čime su nam se izdaci za rate smanjili za 75.000 kuna. Trenutno smo zaduženi 12 posto od izvornih prihoda, što je daleko od prezaduženosti jer je dopušteno biti zadužen do 20 posto izvornih prihoda – pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Vijećnici su donijeli i odluku o reprogramiranju kratkoročnog zaduženja od šest milijuna kuna. I tu dolazi do smanjenja kamatne stope, a trenutno, istaknuo je gradonačelnik Janči, grad ne koristi taj krediti.

-Kratkoročno zaduženje je isključivo namijenjeno da prebrodimo razdoblje kad čekamo povrat novca iz fondova Europske unije za projekte koji se na taj način sufinanciraju – dodao je Janči.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI