Đurđevački limitator: Za dobrim kopačkama prašina se diže

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Piše Vladek Antolaš Mastermind

Englezi ukrali na europskom ko za svetsko. Nogomet je tema, neiscrpna tema, no ipak ja se držim nisko-nižeg ranga nogometa i to iz totalno nenogometne perspektive jer nisam školoval nit igral.

Moje nogometno iskustvo je vezano uz huliganstvo, a uz igru tek na to da su me navek zadnjeg birali (tu na ukradenom betonskom igralištu), a dok su me jedva izabrali, moral sam na gol. Igrali smo na male gole, na velike, pevca, na prvu i nabijanca v rit okrenjenom golmanu i tak, nije bilo dosadno.  

Igralo se radi igre nije se znalo drugač.

Danas je djeci isto igra bitna i da nisu doma, no poneseni nogometnim idolima i FIFA PS igricama, mnogi žele od malih nogu osjetiti svjetla velikih stadiona i slave. Ako se još dječjim snovima pridruže neispunjene ambicije očeva kao propalih lokalnih nogometnih asova, onda smo u problemu.

Problem koji se ovih dana valja našim nogometnim umjetnim i živim travnjacima je egzodus mladih igrača iz Graničara u okolne klubove.

Problem ne bi bio problem da se ne poteže pitanje moralnosti, pa čak i financijske odgovornosti.
Je li moralno da odlaze igrači iz Graničara koji su uzgajani u našem rasadniku imenom „Škola nogometa grada Đurđevca“ ?

Mnoge više boli da su neki mladi igrači otišli u sela igrat za par sto kuna, a ne žele igrati za naš grad. Pa ti kume plati sto kuna više ak si frajer.

Mada, po meni, treba zabraniti plaćanje svih igrača u selskim ligama u kojima naši klubovi obitavaju, ako ti se igra, igraj zbog sebe i zdravlja.

Očigledno je ustvari da škola nogometa uspješno „škola“ igrače, al’ je Graničar toliko sposoban da ih ne zna zadržati.
Je li moralno ako građani sufinanciraju svojim novcem školu nogometa da ti klinci kasnije napuste klub, a uložen je kao toliki novac u djecu i stadion?

Pa naravno, drug moj, nek’ idu djeca di im je bolje jer mi kroz grad ne financiramo uzgoj igrača isključivo za Graničar, nego omogućujemo zdrav život i zdrave navike djece i mladih da iskoriste vrijeme za koje su se mogli kvalitetno opijati i drogirati da nema sporta.

Svi imaju koristi, ne vidim razlog za kukanje.

Grad ima gradski stadion, roditelji imaju babysittera triput na tjedan za malo love, djeca beže po terenu i prave se da su Ronaldo.

Smisao škole nogometa po meni nije stroga regrutacija dječaka za prvu momčad Graničara ili da treneri beru lovu ili za predizborno slikanje dragih vođa pri podjeli dresova sa stotinama razdraganih mališana; škola nogometa je zdravlje, odgoj i veselje klinaca.

Idite, djeco, kam si želite i di vam je trava zelenija!

Kao da Graničar nikad nije kupoval strane igrače?!

Lokalpatriotizam se ionak ne kupuje kobasicama i pivom nakon utakmice , to se rađa u kolektivu. Stvaran osjećaj za svoje imaju po meni kuglači kluba Graničar koji su protjerani iz Đurđevca, godinama marginalizirani, a i dalje ponosno nose ime našeg grada. Da oni imaju kuglanu, imali bi isto puno djece na treninzima, a ovak imam osjećaj da Grad čeka da priroda napravi svoje i da kuglači odumru.

Pogledajte rukometašice kaj delaju bez pompe i parada. Pa karate, ihh…

Tak da, ove drame oko nogometa samo su lagani prdac pod poplun kakvih problema ima u ostalim sportovima.

Vladek Antolaš Mastermind
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Prikupljaju uzorke rakije i octa za izložbu

Poljoprivredna udruga Kalinovac organizira 12. Međunarodnu izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa u povodu dana Općine Kalinovac, odnosno manifestacije Lukovo v Kalnovcu 2021., stoga

Naši mališani obilježili Olimpijski dan

U Dječjem vrtiću Fijolica Novigrad Podravski prošli tjedan tradicionalno je obilježen Hrvatski olimpijski dan. – O Hrvatskom olimpijskom danu smo razgovarali, upoznali se s njegovim

Umirovljenici uživali u Daruvaru

Članovi udruge umirovljenika općine Kalinovac nedavno su posjetili Daruvar i Daruvarske toplice u okviru svog projekta Druga doza energije. Dan za rehabilitaciju u Daruvarskim toplicama

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI