Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački “podstanar iz noćne more” tužio Novu TV i bivše stanodavke

Muškarac iz đurđevačkog kraja na Općinskom sudu u Koprivnici tužio je Novu TV i dvije stanodavke koje su protiv njega govorile u prilogu “Podstanari iz noćne more” objavljenom u emisiji Provjereno u studenom 2017. godine i od njih traži gotovo 100.000 kuna naknade štete.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Novu TV tužio je zbog uvodnog dijela priloga emisije u kojem su prema njegovu mišljenju objavljene neistinite informacije čijom je objavom povrijeđeno njegovo pravo osobnosti, dostojanstvo, ugled, čast i privatnost.

Strah od nasilja

Naveo je kako zbog objavljenog priloga trpi intenzivan strah od fizičkog nasilja jer je nakon prikazivanja objavljen niz prijetećih komentara na Facebooku kojima se njemu i njegovoj obitelji prijeti nasiljem, pa čak i likvidacijom. U prilogu Provjerenog tužitelj je okarakteriziran kao “podstanar iz noćne more”, a priča iznesena o njemu okarakterizirana je u prilogu kao priča s kojom se ekipa Provjerenog još nije susrela. Tužitelj i njegova obitelj okarakterizirani su kao “ljudi koje ne želite za susjede, koja se seli od kuće do kuće i za sobom ostavlja neplaćene račune, devastirane prostore i očajne stanodavce”, a kada stanodavci “shvate koga su pustili u kuću”, da je prekasno i da stanodavci moraju otplaćivati račune, a tužitelj ih sve tuži za duševne boli.

Kako je naveo u tužbi, tužitelj je u dvosatnom razgovoru s novinarkom Provjerenog opovrgavao, kako kaže, neistinite i klevetničke tvrdnje osoba koje su sudjelovale u emisiji i novinarki predočio pismene dokaze da njihove tvrdnje nisu istinite jer je on plaćao režije, najamninu, čak i kupio kuću u kojoj sada živi s obitelji te da je imao odobrenje vlasnika da proda “derutne i neispravne pokretnine” iz kuće. Novinarki je, kako tvrdi u tužbi, predočio uplatnice o plaćenim režijama, kupoprodajni ugovor za kuću u kojoj sada živi i svu dokumentaciju o plaćanjima.

Ima dokaze o plaćanju

Rekao je da je tužio samo Đurđevčanku koja je sudjelovala u emisiji zato što ga je vrijeđala i klevetala u jednom kafiću u Đurđevcu, a za sve je informacije novinarku uputio da provjeri kod njegove odvjetnice. Tvrdi kako je čitav razgovor s novinarkom Nove TV snimljen, ali da ništa od toga nije objavljeno, niti je kontaktirana njegova odvjetnica, tako da smatra da njegova strana priče nije objavljena zbog namjere senzacionalističkog pristupa temi. Po njegovu mišljenju koje je naveo u tužbi, da je objavljena njegova čitava priča, a ne samo njezini fragmenti, tada se ne bi radilo o senzaciji. Naveo je i da je šteta učinjena mu u objavljenom prilogu tim veća zato što je gledanost emisije kod prvog prikazivanja bila preko 550.000, a i reprizirana je nakon tri dana tako da su informacije objavljene bile dostupne vrlo velikom broju osoba.

Iz Nove TV su, navodi se u tužbi, odbili objaviti ispravak netočnih informacija uz tvrdnju kako njegov zahtjev poslan pisanim putem nije podoban za objavu. Drugotužena stanodavka iz Đurđevca koja je sudjelovala u prilogu u Provjerenom, stoji u tužbi, izjavila je kako je tužitelj s obitelji bio 13 mjeseci u njezinoj kući, da ju je devastirao i da joj je uzeo stvari iz nje, te da nije ništa platio za stanarinu i režije.

Odbili mu objaviti ispravak

Kazala je kako je tužitelju i njegovoj obitelji kupila drva za ogrjev, što tužitelj tvrdi da nije točno jer posjeduje uplatnice koje je pokazao novinarki Provjerenog iz kojih je vidljivo da je plaćao režije i najamninu. Kaže i kako posjeduje i dokumentaciju iz koje je vidljivo da joj je platio drva i automobil i da je terenskim obilaskom djelatnika Centra za socijalnu skrb utvrđeno da se dobro brinuo o djeci i prostoru u kojem je živio s obitelji. Za drugu stanodavku koju je tužio, u tužbi je naveo kako je protiv njega u emisiji neistinito izjavila da je neovlašteno prodao namještaj iz kuće, prodao željezne ograde, iščupao iz betona željezne stupove i ogradu i to prodao pod staro željezo te da nije plaćao račune. Tužitelj je naveo kako je s njezinim bratom sklopio privremeni kupoprodajni ugovor prema kojem je kupio kuću za 15.000 eura i dogovorio plaćanje kupoprodajne cijene po 1700 kuna mjesečno. Naveo je i da je kuću kupio sa svim pokretninama i smatra da ih je i mogao prodati jer mu je bilo rečeno da nakon useljenja sa stvarima radi što hoće.

Prodao u staro željezo

Kako se radi od devastiranim i neispravnim predmetima, prodao ih je Romima koji se bave prodajom starog željeza, naveo je u tužbi i ponovno zaključio kako zbog njezinih lažnih tvrdnji trpi “intenzivnu duševnu bol” te smatra da su svi koje je tužio solidarno odgovorni za objavljene tvrdnje u prilogu emisije Provjereno. Ukupno od tuženih Đurđevčanin potražuje 90.000 kuna. Pojedinačno, od Nove TV traži 50.000 kuna, a od stanodavki iz priloga po 20.000 kuna. Parnični postupak još je uvijek u tijeku na Općinskom sudu u Koprivnici i nije donesena pravomoćna odluka suda.

FOTO Ilustracija / Internet

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI