Đurđevački srednjoškolci će praksu odrađivati u Poljskoj i Slovačkoj

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Strukovna škola Đurđevac dobila je 634.000 kuna od Agencije za mobilnost i programe Europske unije za novi erasmus+ projekt usmjeren na unaprjeđenje znanja i vještina učenika te njihovu konkurentnost na tržištu rada kroz kvalitetnu stručnu praksu u inozemstvu. Ovim projektom škola nastavlja pružati iskustvo međunarodne mobilnosti za učenike u strukovnim zanimanjima, omogućujući im odrađivanje kvalitetne stručne prakse u inozemnim poduzećima te specijaliziranim praktikumima inozemnih obrazovnih centara i partnerskih strukovnih škola. U mobilnosti će biti uključeno 37 učenika zanimanja frizer, kozmetičar, elektroničar-mehaničar, tehničar za mehatroniku i ekonomist. Sve mobilnosti uključuju stručnu praksu iz područja primjene novih tehnologija ili preparata čime će učenici steći aktualna znanja i vještine potrebne za uspješno suočavanje sa zahtjevima današnjeg tržišta rada. Učenici će stručne prakse odrađivati u Poljskoj i Slovačkoj.

-Škola i partnerske ustanove će svim učenicima osigurati priznavanje stručne prakse u inozemstvu kroz europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanje te dokument Europass mobilnost, kao službeno priznatu dokumentaciju na razini Europske unije koju učenici mogu istaknuti uz svoj životopis kao dokaz usvojenosti specifičnih znanja i vještina – kaže Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac.

Foto: Strukovna škola Đurđevac

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Šestorica vatrogasaca otišla na Brijune

Prema odluci glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, prva skupina sa šestoricom vatrogasaca s područja grada prošli tjedan otišla je na dislokaciju u Nacionalni park Brijuni.

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI