Đurđevački vijećnici izglasali olakšice za poduzetnike

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački gradski vijećnici izglasali su program olakšica i poticaja investitorima u poduzetničkim zonama. Tako će u budućoj zoni površine 24 hektra na izlazu prema Pitomači cijena četvornog metra za proizvodne djelatnosti i poduzetnike koji će se preseliti iz gradskih naselja biti snižena za 99 posto. Prema tržišnoj vrijednosti cijena je bila određena na 67,09 kuna, a s ovim “popustom” poduzetnici će četvorni metar plaćati ispod jedne kune.

-Mi smo prvo cijenu morali odrediti prema procjeni sudskog vještaka, a s ovom olakšicom vjerujemo da ćemo privući potencijalne investitore – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Za proizvodne djelatnosti i poduzetnike koji će se preseliti u novu zonu uvodi se i pogodnost oslobađanja plaćanja komunalnog doprinosa te u prvih pet godina oslobađanje od plaćanja komunalne naknade u stopostotnom iznosu, a u narednih pet godina će biti oslobođeni u postotku omjera izgrađenosti parcele. Za uslužne djelatnosti uvodi se olakšica oslobođanja plaćanja komunalnog doprinosa za dva posto po svakom novom radniku s područja grada i jedan posto po svakom novom radniku iz ostalih sredina. Za uslužne djelatnosti predviđena je i olakšica plaćanja komunalne naknade za 50 posto u prvih pet godina te u narednih pet godina u postotku omjera izgrađenosti parcela.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI