Đurđevčani će dobiti pokretnu Knjižnicu

Gradska knjižnica Đurđevac osmislila je projekt Đurđevačka bajoslovlja s kojim će olakšati pristup svojim uslugama i sadržajima svim građanima. Kroz projekt u planu je organizacija brojnih kulturnih aktivnosti te uvođenje program pokretne knjižnice. Projektom vrijednim četiri milijuna kuna koji će se u cijelosti financirati europskim novcem predviđena je i nabava potrebne informatičke opreme i vozila kako bi Knjižnica svojim korisnicima mogla s bibliobusom dostavljati knjige, a u planu je i zapošljavanje još jednog djelatnika.

-Naš veseli bibliobus svaki tjedan posjećivati stanovnike prigradskih naselja, učenike područnih škola te im dostavljati željene knjige, ali će posjetiti i domove za starije i nemoćne osobe – kaže Bernarda Ferderber, ravnateljica Gradske knjižnice.

Cilj projekta je da se u aktivnosti Knjižnice uključe svi građani, a posebno djeca i mladi, osobe starije od 54 godine te osobe s invaliditetom. U sklopu projekta Knjižnice će organizirati i računalne te radionice informacijske pismenosti za predškolce, mlade i umirovljenike.

-Osmislili smo i niz književnih susreta i druženja s našim poznatim književnicima, radionice s članovima Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, a organizirat ćemo i školu kreativnog čitanja i pisanja za naše najmlađe – kaže Bernarda Ferderber.

Foto: Đuro Grčić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI