Đurđevčani će dobiti pokretnu Knjižnicu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradska knjižnica Đurđevac osmislila je projekt Đurđevačka bajoslovlja s kojim će olakšati pristup svojim uslugama i sadržajima svim građanima. Kroz projekt u planu je organizacija brojnih kulturnih aktivnosti te uvođenje program pokretne knjižnice. Projektom vrijednim četiri milijuna kuna koji će se u cijelosti financirati europskim novcem predviđena je i nabava potrebne informatičke opreme i vozila kako bi Knjižnica svojim korisnicima mogla s bibliobusom dostavljati knjige, a u planu je i zapošljavanje još jednog djelatnika.

-Naš veseli bibliobus svaki tjedan posjećivati stanovnike prigradskih naselja, učenike područnih škola te im dostavljati željene knjige, ali će posjetiti i domove za starije i nemoćne osobe – kaže Bernarda Ferderber, ravnateljica Gradske knjižnice.

Cilj projekta je da se u aktivnosti Knjižnice uključe svi građani, a posebno djeca i mladi, osobe starije od 54 godine te osobe s invaliditetom. U sklopu projekta Knjižnice će organizirati i računalne te radionice informacijske pismenosti za predškolce, mlade i umirovljenike.

-Osmislili smo i niz književnih susreta i druženja s našim poznatim književnicima, radionice s članovima Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, a organizirat ćemo i školu kreativnog čitanja i pisanja za naše najmlađe – kaže Bernarda Ferderber.

Foto: Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI