Đurđevčani još čekaju nogostup: Cesta je preuska, a djeca su nam ugrožena

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Ulice Šandora Brauna u gradskom kvartu Peski ogorčeni su što u njihovoj ulici još uvijek nije završena izgradnja nogostupa. Prema najavama iz gradske uprave, izgradnja je trebala završiti krajem kolovoza, a radovi prema trenutnom stanju nisu ni blizu kraju. Dodatni problem je što je izgradnjom kružnog toka na raskrižju Gupčeve i Grkinske znatno pojačan promet kroz Ulicu Šandora Brauna koja se koristi kao jedan od obilaznih pravaca.

– Cesta u našoj ulici preuska je i dva auta ne mogu se mimoići a da jedan od njih ne prođe po bankini i zelenoj površini – kaže Ivica Šimunic.

Dosad promet, dodaje on, nije bio toliko gust pa su pješaci mogli hodati uz bankinu. No, s početkom radova na kružnom toku krenuli su problemi i sad se stanovnici Braunove više ne usude hodati uz bankinu, a pješačka staza još nije završena.

– Nakon obnove plinske mreže stali su radovi u našoj ulici i već tri mjeseca čekamo da se završe i da dobijemo nogostup. Više ne mogu s unukom ići u šetnju po ulici jer nemam kuda prolaziti kolicima. Po šljunčanoj podlozi gdje je predviđena staza ne mogu prolaziti kolicima, a i ostalim pješacima nije ugodno tuda hodati – priča nam Ivica Šimunic.

Izgradnja kružnog toka na raskrižju Gupčeve i Grkinske trajat će do sredine prosinca pa stanovnici Braunove upozoravaju da je nužno čim prije završiti izgradnju nogostupa u njihovoj ulici.

– U našoj ulici ima mladih obitelji i prvenstveno je ugrožena sigurnost djece. Potrebno je čim prije reagirati jer svakodnevno postoji opasnost da netko od  djece strada, a i starijim susjedima sad je problem hodati po ulici – zaključio je Ivica Šimunic.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI