Đurđevčanima se predstavio novi župnik: “Moj put je počeo upravo ovdje!”

Tomislav Leskovar (44), novi župnik u Đurđevcu, i službeno se u sklopu prošlotjedne nedjeljne svete mise, zajedno s velečasnim Marijom Rukeljom, novi pastoralnim suradnikom Župe svetog Jurja, predstavio župljanima. Velečasni Leskovar, koji je porijeklom iz Vinice pokraj Varaždina, poznat je starijim župljanima jer je svoj svećenički put započeo u Đurđevcu. Uoči svećeničkog ređenja i mlade mise, 2002. godine, šest mjeseci službe đakona proveo je u Đurđevcu, a potom je i prve dvije godine svećenstva „odradio“ kao kapelan Župe svetog Jurja.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Župa u Đurđevcu itekako mi je poznata, ali sad će mi biti znatno drugačije jer sam u prvom boravku u Đurđevcu bio kapelan. Tad sam imao lakše zadatke, a bio sam bez pravog svećeničkog iskustva. jer je Đurđevac bio moja prva župa – priča nam Tomislav Leskovar.

Nakon kapelanske službe u Đurđevcu, velečasni Leskovar bio je župnik u obližnjem Kozarevcu te potom u Nedelišću i Selnici. U sve te tri župe vjernici su teško prihvatili njegove odlaske jer je ostavio duboki trag u radu župne zajednice i suradnji sa župljanima.

– Kad sam se još u ranoj mladosti odlučio za svećenički poziv, znao sam da će me kroz godine svećenstva čekati i premještaji iz župe u župu. Veselim se svom novom dolasku u Đurđevac i vjerujem da će suradnja sa župljanima biti odlična – ističe Tomislav Leskovar.

Glavni ciljevi su, dodaje novi župnik, nastaviti obnavljati sakralne objekte koje treba obnoviti te dodatno obogatiti aktivnosti župne zajednice.

– Bivši župnik Marko Rac i kapelan Filip Jakupec uspjeli su okupiti Zajednicu mladih pa vjerujem da će i u mom službovanju još veći broj mladih župljana biti uključen u sve aktivnosti Župe – zaključio je Tomislav Leskovar.

Umjesto dosadašnjeg kapelana Filipa Jakupeca, pastoralni suradnik će biti velečasni Mario Rukelj koji zbog zdravstvenih problema ne može u potpunosti biti posvećen radu Župe. Nedavno je velečasni Rukelj prebolio koronavirus koji je ostavio trajne posljedice na njegovo zdravlje pa će novom župniku pomagati koliko će mu to dopuštati zdravstveno stanje. I velečasni Rukelj poznat je starijim Đurđevčanima jer je prije devet godina bio župnik u Ždali.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI