Đurđevčanin policiji predao tri ručne bombe i metke, neće za to odgovarati

U koprivničko-križevačkoj policiji navode kako je jučer jedna osoba sa đurđevačkog područja dragovoljno predala tri ručne bombe i 15 komada streljiva. Bombe i streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite, a policija navodi kako je muškarac izbjegao moguće prekršajne ili kaznene sankcije.

-Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje – ističu u policiji.   
 
Radi se o automatskom vatrenom oružju, vatrenom oružju skrivenom u drugim predmetima, vojnim projektilima s eksplozivnim punjenjem, eksplozivnim oružjem i njegovim dijelovima, streljivu s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojnom oružju… 
 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI