Đurđevčanin Vlado. Policajac me izvukao iz auta, bacio i udario, normalno da sam se opirao lisicama!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vlado (60) iz okolice Đurđevca osuđen je na sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog napada na policijske službenike u mjestu Molve Ledine krajem veljače 2013. godine. Oko 20.30 sati upravljajući golfom odbio je stati policijskim službenicima koji su ga pokušali zaustaviti.

Autom se odvezao u dvorište, a policajci su krenuli za njim kako bi mu utvrdili identitet. Vlado je zatim, prema presudi, prišao jednom policajcu kojeg je pokušao odgurnuti, ali se ovaj odmaknuo, a zatim se ispruženim dlanovima zaletio u drugog policajca kojeg je odgurnuo u predjelu prsa. U svojoj obrani Vlado je rekao kako je bio u kafiću u kojem je popio šest do sedam piva i da se vraćao kući automobilom u kojem je s njim bio prijatelj.

Policajac ga vukao po zemlji

– Kada sam stigao u dvorište kuće, za mnom je došao mlađi policijski službenik koji je otvorio vrata, vukao me i bacio ispred automobila. Drugi policajac stavio mi je lisice, a tom prilikom sam dobio udarac nogom u sljepoočnicu i u potkoljenicu – rekao je Vlado. Pojasnio je da se opirao policiji kod stavljanja lisica, ali da nije na drugi način pružao otpor . Dodao je kako je rotirku na automobilu primijetio kada je skretao u dvorište, a porekao je kako su ga policajci zaustavljali svjetlećom stop palicom. Zbog prometnih je prekršaja Vlado osuđen pravomoćnim rješenjem tadašnje đurđevačke stalne službe Prekršajnog suda zbog upravljanja automobilom kojem je istekla prometna dozvola za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

Jedan policijski službenik rekao je kako su te večeri imali za nadzor prometa na raspolaganju civilno službeno vozilo škodu i da su bili u civilnoj odjeći. Nalazili su se u blizini ugostiteljskog objekta na čijem su parkiralištu uočili golf za koji su od voditelja smjene dobili uputu da ga promatraju, a u slučaju da automobilom netko upravlja, da ga zaustave i utvrde identitet vozača te “poduzmu sve daljnje mjere i radnje”.

FOTO: Ilustracija

– Negdje oko 20.30 sati promatrano vozilo krenulo je prema parkiralištu u našem smjeru. Pružanjem “stop palice” pokušao sam ga zaustaviti, međutim, vozač koji me sigurno uočio nije zaustavio vozilo već naprotiv, dodao je gas i nastavio se kretati u smjeru jezera Čingi Lingi. Nakon toga ušli smo u službeni automobil i uputili se za golfom. Vozilo je prelazilo s jedne strane ceste na drugu i skrenulo u dvorište. Službeni sam automobil zaustavio na prilaznom putu ispred kuće, ušao u dvorište i rekao ‘stoj, policija’. Vozač je izašao iz golfa i rekao mi je da mu ne mogu ništa, da izađem i pokušao me odgurnuti. U strahu, ne znajući ima li neki oštar predmet, sam se koji korak udaljio. Nakon toga opet sam viknuo ‘stoj, policija’, a poslije se ta osoba u mene ponovno zaletjela otvorenim dlanovima. Od tog sam udarca bio odbačen korak unatrag – opisao je događaje u dvorištu napadnuti policajac.

Prijatelj ga smirivao

Dodao je kako je nakon toga iz službenog auta izašao njegov kolega i pomogao mu svladati vozača koji se cijelo vrijeme pokušao osloboditi pa mu je pomogao staviti lisice na ruke. Rekao je kako je iz golfa izašao drugi muškarac koji je Vladi rekao neka se smiri. Taj je muškarac na sudu rekao kako je Vladi u automobilu tijekom vožnje rekao neka stane policajcima koji su im mahali svjetlećom palicom da stanu, no Vlado je to odbio i nastavio vožnju. Temeljem iskaza svjedoka, policijskih zapisnika i drugih dokaza Vlado je proglašen krivim i osuđen na 10 mjeseci zatvora. Žalba kojom je prigovorio na presudu djelomično je uvažena i umanjena na sedam mjeseci zatvora. Rješenjem Županijskog suda u Varaždinu od početka veljače, prihvaćena mu je odgoda odlaska u zatvor na dva mjeseca zbog pogoršanja zdravstvenog stanja supruge, no izdržavanje kazne zatvora neće izbjeći.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Pijani mladić ušao u tuđu kuću

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da mladić (18) pod utjecajem alkohola od 1,25 promila jučer oko pet sati ujutro uČepelovcu neovlašteno ušao u kuću muškarca

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI