Đurđevčanke se predale očuvanju đurđevačkog veza

Udruga žena grada Đurđevca održala je godišnju skupštinu koja je poslužila za osvrt na provedene i planirane aktivnosti. Članice Udruge, istaknula je predsjednica Mirjana Mišulin, redovito provode svoje kreativne aktivnosti koje su prilagođene trenutnim epidemiološkim mjerama. Đurđevčanke i dalje provode projekt tradicije đurđevačkog veza, a u ovoj su godini posvećene izradi poculica. Za taj su projekt dobile i financijsku podršku Županije.

– Svaka je članica itekako aktivna i marljivo radi na projektu očuvanja đurđevačkog veza. Nakon što smo izradile bluze, na red su došle poculice koje su nekad ženama bile neizostavan ukras za oglavlje – kaže Mirjana Mišulin.

U kreativnim radionicama, dodaje ona, izrađuju se i razni suveniri po kojima je Udruga poznata. Neizostavne su i aktivnosti vezane uz promociju pogače z orejima za koju je Udruga uspjela dobiti status zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra. – Sudjelovale smo i na svim gradskim manifestacijama koje nam najviše služe za promociju naših radova. Osmislile smo razne nove suvenire, čime ćemo dodatno obogatiti ponudu naših kreativnih radova. U planu je i nastavak humanitarnih aktivnosti, a u ovoj smo godini pomogle članicama srodne udruge s petrinjskog područja – zaključila je Mirjana Mišulin.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI