Đuro iz Đurđevca: Kuća mi je zbog običnog šahta pukla na tri mjesta

Đuro Štefanov iz Vinogradske ulice u kvartu Ledine u Đurđevcu ogorčen je na gradske službe koje, unatoč brojnim upozorenjima i molbama, nisu poduzele ništa kako bi sanirale oštećeni asfalt uz poklopac kanalizacijskog šahta uz njegovu kuću. Prilikom svakog prolaska auta i kamiona vibracije od neučvršćenog poklopca osjete se u kući, a kako je promet tom cestom gust, počelo je pucati pročelje.

Ova priča objavljena je u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Umjesto asfaltiranja zabetonirali su rubove uz šaht i taj beton vrlo je brzo popucao pa opet imam probleme. Pročelje kuće na tri mjesta ima velike pukotine koje se samo šire. Osim toga, vrlo brzo doći će proljetni i ljetni mjeseci kad zbog zvukova koji nastaju prilikom prolaska auta i kamiona preko poklopca neću moći imati otvorene prozore – žali se Đuro Štefanov.

Učvršćivanje poklopca šahta, dodaje Đuro, ne zahtijeva velika ulaganja pa je nepojmljivo što gradske službe mjesecima ne žele riješiti njegov problem.

– Više ne znam kome se obratiti kako bi problem bio riješen, a meni nitko sigurno neće nadoknaditi štetu koja nastaje zbog neučvršćenog poklopca – kaže Đuro Štefanov.

Dodatni problem, ističe Đuro, stvaraju mu i ulegnuća ceste uz njegovu kuću. Prilikom kiša na ulegnućima se stvaraju lokve pa kišnica završava na pročelju.

– Na pročelju kuće ima i mrlja od lokvi koje se stvaraju prilikom kišnih razdoblja. Taj problem pojavio se prilikom izgradnje nogostupa jer izvođač radova nije obratio pozornost na depresiju terena pa je nastalo ulegnuće zbog kojeg oborinske vode ne mogu proteći do šahta. Pojedinim susjedima kišnica se pak slijeva u dvorište, što potvrđuje da je izvođač radova loše obavio posao i nije obraćao pozornost na depresije terena na mjestima gdje su prije bile grabe. Ni taj problem nije trajno riješen bez obzira na moje pritužbe – zaključio je Đuro Štefanov.

U gradskoj upravi ističu kako je Upravni odjel za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti upoznat s problematikom šahta u Vinogradskoj ulici.

– Šaht je već nekoliko puta saniran od strane Grada, kao i od strane Županijske uprave za ceste, ali zbog velikog opterećenja teretnim prometom često dođe do novih oštećenja koja se saniraju kad nastanu – navode u gradskoj upravi.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI