Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đuro: Sve je izgorjelo, ovu odjeću koju imamo na sebi, to je sve što je ostalo

Velika tragedija snašla je obitelj Miličić iz Donje Velike, u jučerašnjem su požaru izgubili jedini dom. Đuro, njegov brat i roditelji sad su privremeno smješteni kod trećeg brata. Danas ujutro s našim su reporterima obišli zgarište, još u nevjerici što im se dogodilo.

Vatrogasci su uspjeli ugasiti što se stiglo, no kuća više nije za život. Očevid će tek otkriti kako je došlo do izbijanja požara. Cijela obitelj još uvijek je u šoku.

-Bio sam na poslu, upravo sam završavao kad me zvao brat. Sve nam je izgorjelo, nemamo čak ni odjeću više. Otac je bio na dvorištu i osjetio miris po paljevini, brzo je utrčao u kuću i izvukao mamu van. Pokušali su ručno gasiti, ali jednostavno nije imalo smisla – priča nam Đuro Miličić ispred zgarišta i dodaje kako su sada smješteni u jednoj obližnjoj kući kod brata, a ima još i tri sestre.

Jedina nada sad im je pomoć dobrih ljudi, a želja im je naći bilo kakav smještaj u mjestu ili okolici, kažu čak da su spremni urediti i kakvu napuštenu kuću. Đuro je pak zamolio dobre ljude koji su im voljni pomoći, ili se pak javiti u Donju Veliku kako bi im bilo kako pomogli. Pomoći možete i uplatom na račun, IBAN HR7723860023200466936, s naznakom Donacija za Đuru Milčića.

Vatrogasci čak četiriju dobrovoljnih vatrogasnih društava, koprivničke Javne vatrogasne postrojbe te DVD-ova Donja Velika, Gornja Velika i Domaji, jučer su bili na mjestu požara. Šteta je zaista velika, no najvažnije je da nema ozlijeđenih.

Foto i video Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI