Đuro TV nova je televizija, a stvaraju je učenici

Učenici viših razreda OŠ „Đuro Ester“, okupljeni u Pilot-projektu „Multimedija u pokretu“ realizirali su prve vijesti školske televizije „Đuro TV“.

Pilot-projekt „Multimedija u pokretu“ provodi se kroz cijelu školsku godinu radi osposobljavanja učenika za rad s digitalnim medijima u različitim multimedijskim formatima. Pilot-projekt okuplja velik broj učenika različitih izvannastavnih skupina pod vodstvom učitelja Mihaela Kivača, Nikoline Sabolić, Saše Špoljarića i Martine Trešćec Godek. Učenici prate događanja u školi i snimaju virtualne priredbe povodom obilježavanja važnijih dana, snimaju i objavljuju radijske emisije za lokalni radio, pišu članke za školske novine.

Jedna od aktivnosti projekta je i školska televizija koja je snimila prve vijesti. Učenici su popratili važnija događanja u školi za vrijeme prvog obrazovnog razdoblja i prezentirali ih u obliku vijesti. Osim praćenja događanja u školi, bilo je potrebno osmisliti, napisati, uvježbati i snimiti najave voditelja, kreirati vizualni identitet studija vijesti, osmisliti logo i naziv televizije, snimiti zvučne najave, montirati i pripremiti za objavu sve materijale. Vijesti Đure TV svoje gledatelje informiraju i o sportskim događajima u školi i vremenskoj prognozi. U rad na vijestima bili su uključeni učenici 5.b i 5.c razreda, 7.a i 7.b te 8.c razreda pod vodstvom mentora Saše Špoljarića i Martine Trešćec Godek.

– Iako je u kratkom vremenskom razdoblju bilo mnogo posla, učenici su uživali u izradi televizijskih vijesti i vesele se novim radnim izazovima – rekla je Martina Trešćec Godek.

foto: OŠ Đuro Ester

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI