DUŽAN MLJEKARICI DRAGICI Novi pravosudni problemi za posrnuloga križevačkog kralja mlijeka

Dragici Ivšak nisu platili blizu 12.000 litara mlijeka


Autor: podravski.hr — 11.01.2018. / 16:41 Aktualno

Ivica Jaić, posrnuli križevački mljekarski kralj

Tvrtka LE Milk iz Lemeša kod Križevaca mljekarici Dragici Ivšak iz Bogačeva mora isplatiti oko 20.000 kuna za isporučeno mlijeko tijekom 2016. godine, odlučio je Općinski sud u Koprivnici.
Tvrtku iz Lemeša osnovao je posrnuli križevački kralj mlijeka Ivica Jaić kojem se na Županijskom sudu u Zagrebu sudi za nezakonito izvlačenje 751.000 kuna iz propale đurđevačke tvrtke Nature milk, čiji je bio suvlasnik, ali i direktor. Taj je novac, tvrde tužitelji, nezakonito prenio na račun Križevačke mljekare, svoje tvrtke koja je također propala, a kojoj je u to doba bio prokurist.
Dragica Ivšak u tužbi je navela kako je s tvrtkom LE Milk u prosincu 2014. “zaključila Ugovor o isporuci mlijeka kojim se obvezala isporučiti tuženiku svježe kravlje mlijeko, dok se tuženik obvezao takvo mlijeko otkupiti; ugovoreno je da se obračun isporučenog mlijeka obavlja mjesečno, a plaćanje do 15. u mjesecu za prošli mjesec”.
Ivšak tvrdi da je od siječnja do rujna 2016. godine LE Milku isporučila blizu 12.000 litara svježeg kravljeg mlijeka, a da ništa nije plaćeno premda je ugovorom bilo navedeno da će se plaćati do 15. u mjesecu. Zadnju isplatu za isporučeno mlijeko dobila je za siječanj 2016. godine pa je odlučila raskinuti ugovor.
Iz LE Milka poručuju kako se proizvođač mlijeka obvezao godišnje isporučiti najmanje 23.000 kilograma mlijeka. Zbog manje isporučene količine, kažu, nisu mogli ispuniti svoje ugovorne obveze prema kupcima pa su pretrpjeli štetu od 7000 kuna. No, Općinski sud odbacio je njihova tumačenja i presudio u korist prigorske mljekarice. (rm)
FOTO: ĐURO GRČIĆ