DUŽNI 2,83 MILIJUNA KUNA Porezni dug Rukometnog kluba Podravka Vlada RH prenijela na Koprivnicu

Iz gradskog proračuna u prvoj etapi pretvorbe morat će se 'iskeširati' milijun kuna, a o toj odluci uskoro bi trebalo raspravljati i Gradsko vijeće Koprivnice


Autor: podravski.hr — 11.07.2013. / 15:59 Aktualno

ZAGREB, KOPRIVNICA – Vlada RH na današnjoj je sjednici odlučila 2,83 milijuna kuna potraživanja za poreze i doprinose od Rukometnog kluba Podravke prenijeti na Grad Koprivnicu. Prema toj odluci, Grad ta potraživanja mora pretvoriti u vlasničke udjele u budućem sportskom dioničkom društvu RK Podravka.
Tom odlukom i službeno može početi postupak pretvorbe posrnulog Rukometnog kluba u dioničko društvo u kojem će ubuduće glavnu riječ imati Grad Koprivnica.
Iz gradskog proračuna u prvoj etapi pretvorbe morat će se ‘iskeširati’ milijun kuna, a o toj odluci uskoro bi trebalo raspravljati i Gradsko vijeće Koprivnice. Po svemu sudeći, morat će se ići u rebalans proračuna jer tog novca sada nema na rashodnoj strani.
Skupština RK Podravke odlučila je nedavno da se Klub pretvori u dioničko društvo s temeljnim kapitalom od 4,1 milijun kuna. Upis dionica ići će u nekoliko krugova.
Više o svemu čitajte u sutrašnjem broju Malog Podravskog.