Dva će naša mjesta uskoro dobiti kanalizaciju, no susjedi će se morati zadovoljiti ‘septičkom’

Podravski list profile

U Virju je završena izgradnja kanalizacijske mreže vrijedne 7,6 milijuna kuna bez PDV-a. Investicija je obuhvatila gradnju kanalizacije u manjim ulicama i odvojcima, čime je svim kućanstvima omogućen priključak na mrežu. Ukupno je igrađeno 6,3 kilometra mreže, i to u ulicama Josipa Kucela, Ferde Rusana, Trnovec, Miholjanska, Petra Preradovića, Vinogradska i Gorička.

– Za potpunu realizaciju projekta preostalo je još urediti zelene površine i asfaltirati manje odvojke u Miholjanskoj ulici. Sad je kompletno Virje pokriveno kanalizacijom čime smo napravili još jedan iskorak u gradnju komunalne infrastrukture – kaže Mirko Perok, načelnik Općine Virje te dodaje kako je ovim projektom Virje postalo jedno od rijetkih općinskih središta u našoj županiji koje u potpunosti ima izgrađenu kanalizaciju.

U planu je Općine i izgradnja kanalizacijskih mreža u Šemovcima, Hampovici i Miholjancu kako bi sva naselja imala mogućnost priključka na mrežu. U Šemovcima i Hampovici gradnja će početi u idućoj godini, i to kroz projekt aglomeracije čiji su nositelj đurđevačke Komunalije, tvrtka za distibuciju vode.

– U Miholjancu planiramo gradnju manjeg zasebnog uređaja za pročišćivanje otpadnih voda, čime će i to naselje biti pokriveno mrežom. Do kraja ove godine očekujemo dobivanje građevinske dozvole kako bi u idućoj krenula izgradnja i u Miholjancu. Naša dva najmanja naselja, Rakitnica i Donje Zdjelice, zbog brdovitog terena i manje površine ostat će na sustavu septičkih jama – zaključio je Mirko Perok.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI