Dva križevačka dječja projekta među tri najbolja u Hrvatskoj

Tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Grad Križevci prijavio je dva projekta kojima se potiče djecu na uključivanje i odlučivanje u lokalnim zajednicama i promociji dječjih prava na natječaj Saveza društava Naša djeca za Najprojekte te su oba projekta uvrštena u top tri najboljih projekata u Hrvatskoj provedenih 2020./2021. godine.

Najprojekti su predstavljeni prošli tjedan online na 16. susretu Dječjih vijeća Hrvatske pa su se tako svi sudionici upoznali s križevačkim projektima. Riječ je o akciji Djeca Križevaca za djecu Gline kroz koju su vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca prikupili 140 paketa pomoći za djecu Gline. Ovom akcijom djeca Križevaca pokazala su suosjećanje prema djeci iz mjesta stradalog potresom.

Najboljim projektom proglašen je i projekt „Igrajmo se i rastimo zajedno“ kroz koji su na dječje igralište kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca postavljene sprave za djecu s invaliditetom. Cilj ove akcije, čiji je inicijator bio Dječji vrtić Zraka sunca, bio je omogućiti djeci Križevaca jednake mogućnosti za igru.

Postavljanje sprava, vrtuljka i ljuljačke financirao je Grad Križevci u iznosu od 66 tisuća kuna. Cilj nije bio samo napraviti mjesto za igru za djecu s invaliditetom, već im omogućiti da budu uključena kao ravnopravni članovi zajednice u svim njihovim aktivnostima.

Grad Križevci status Grada – prijatelja djece ima od 2018. godine te je do sada proveo brojne projekte za djecu i s djecom sve zajedno vrijedne više od 62 milijuna kuna, a ova dva priznanja još dodatno potvrđuju ovaj status.

Naslovna fotografija: U akciju za Glinu uključilo se mnogo građana // Foto: Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI