Dva nastavnika Obrtničke škole otišla na usavršavanje u Španjolsku

Obrtnička škola Koprivnica, dobitnica Erasmus+ akreditacije u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, nakon dvije godine stanke zbog pandemije, ovoga je mjeseca krenula s intenzivnim aktivnostima mobilnosti. Nastavnici Neven Komes i Damir Đelekovčan jučer su tako otišli na stručno usavršavanje u španjolsku Sevillu, gdje će dva tjedna pratiti rad svojih kolega u školi Salesianos Trinidad.

-Vidjet će kako oni primjenjuju znanja iz elektrotehničke i strojarske struke, prvenstveno tijekom praktičnog ada i vježbi. Neke od tema na kojima će se nastavnici usavršavati su programiranje CNC strojeva, tehnike zavarivanja, pneumatika, elektrotehnika i održavanje – ističe Ljiljana Mraz, Erasmus koordinatorica koprivničke Obrtničke škole.

FOTO: Nastavnica i učenici koji krajem tjedna odlaze na usavršavanje u Sloveniju/OŠ KC

Krajem mjeseca i to od 27. ožujka do 9. travnja u Španjolskoj će boraviti i nastavnici matematike Damir Bebek i Mario Kiš te nastavnik računalnih mreža Danijel Džambo. Nova znanja stjecat će u obrazovnoj ustanovi IES Juan de la Cierva u gradu Vélez-Málaga, a viđeno i naučeno obje skupine nastavnika kasnije će primjenjivati u nastavi svojih strukovnih predmeta.

Kofere polako spremaju i učenici 3. razreda koji se školuju za zanimanje mesar David Perošić, Krešo Prečko i Mihael Vincek, koji u pratnji nastavnice Lane Pavunić, u nedjelju 6. ožujka odlaze na trotjednu praksu u mariborsku partnersku školu Izobraževalni center Piramida Maribor.

FOTO: Koordinatorica i ravnatelj s učenicima i nastavnicima iz Švedske koji će se usavršavati u Koprivnici/OŠ KC

-U toj izvrsno opremljenoj školi učit će rasijecati goveđe meso na četvrtine i na komade spremne za prodaju, izrađivati polutrajne i trajne kobasice te pripremati meso za izradu raznih proizvoda. U slobodno vrijeme očekuje ih upoznavanje Maribora, Ljubljane i Ptuja, razgled tvornice mesnih proizvoda Košaki TMI te Kmetijske zadruge Rače – pojašnjava Mraz.

U koprivničku Obrtničku školu stigli su pak učenici iz NTI gimnazije Kristianstad iz Švedske. Za vrijeme boravka u Koprivnici stjecat će nova znanja iz područja informatike te će trotjednu stručnu praksu odraditi u glogovačkoj tvrtki STS, specijaliziranoj za popravak elektroničke i komunikacijske opreme.

Nova pak partnerska ustanova MFR Saint Michel Mont Mercure, koja se nalazi u istoimenom mjestu u Francuskoj, 14. ožujka 2022. u Koprivnicu šalje dvojicu učenika smjera pekar i slastičar koji će trotjednu praksu obavljati u koprivničkim Slatkim delicijama dok će u križevačkoj Hedoni naučiti kako se proizvode čokolade i praline.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI