Dva Podravca u klubu 100: Krv je dar i lijek, nikad nisam mario za priznanja

Miroslav Lukčin iz Koprivnice i Đuro Pavliček iz Legrada u ponedjeljak su darivali svoju stotu dozu krvi i tako postali novi članovi Kluba 100, koji okuplja darivatelje sa sto i više davanja krvi. Đuro Pavliček, djelatnik Podravke, ispričao nam je kako je darivatelj postao prije 38 godina, kad se zaposlio.

– Nikad nisam previše mario za priznanja i nagrade, već mi je prvenstveni motiv bio pomoći ljudima. Krv je lijek i dar, a ja svoju rado darivam. Nastavit ću i dalje, dokle će me zdravlje služiti – ispričao nam je Đuro Pavliček.

Dodao je kako se osjeća izvrsno te smatra kako je za to možda i zaslužno darivanje krvi, jer se tada i njegova krv obnavlja. Za svoja će jubilarna priznanja ova dvojica darivatelja biti ugošćena kod Predsjednika Republike. I dok će Koprivničanac Miroslav Lukčin za svoje stoto darivanje dobiti gradsko priznanje te novčanu nagradu, Općina Legrad zasad svojim darivateljima ne daje takve nagrade, no Pavliček ističe kako mu to i nije previše bitno niti je zbog takvih motiva postao darivatelj.

Svejedno, lijep je osjećaj primiti i priznanje svoje sredine. Inače, na akciji održanoj prošli tjedan prikupljeno je 536 doza dragocjene tekućine, izvrsna brojka u teškim uvjetima pandemije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI