DVD Bakovčice dobitnik Plakete grada Koprivnice: Podigli vatrogastvo na višu razinu te su žila kucavica mjesta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bakovčice, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, na obilježavanju Dana grada Koprivnice dobit će važno priznanje – Plaketu grada Koprivnice za sveukupni doprinos razvoju dobrovoljnog vatrogastva na području grada. Ovu nagradu preuzet će Bojan Gačan i Erik Sentišek, aktualni predsjednik i zapovjednik DVD-a Bakovčice, no kako kaže predsjednik Gačan, za uspješan rad zaslužni su prvenstveno Franjo Martinčić i Davor Lovreković, bivši predsjednici koji su rad u DVD-u godinama dizali na jednu višu razinu i koji su potaknuli brojne mlade da se aktivno uključe u DVD koji djeluje od 1964. godine, dakle 56 godina.

– Svi mi koji smo danas u DVD-u znamo da smo se puno trudili i radili i za vatrogastvo u našem mjestu i gradu, ali i za bolji život u Bakovčicama jer sudjelujemo u svim aktivnostima i događanjima u organizaciji Mjesnog odbora i na raspolaganju smo svim udrugama kao i svim mještanima. Upravo zato nam je i dodijeljeno ovo važno priznanje kao potvrda svega onoga što smo do sada napravili – rekao je predsjednik Gačan.

DVD Bakovčice broji 83 člana, od čega je 21 član dječjeg uzrasta, 14 ženskih i 23 muška člana te njih 25 pomažućih.

– Od vatrogasaca u zvanjima trenutno imamo 14 ispitanih vatrogasaca, 11 vatrogasaca 1. klase, četiri dočasnika, tri časnika i jednog počasnog vatrogasnog časnika – objasnio je predsjednik Gačan.

U DVD-u trenutno je 12 operativnih članova.

– Od uspjeha na natjecanjima svakako treba izdvojiti uspjehe djece od 6 do 12 godina koji su redovno krajem 90-ih i početkom 2000-ih godina bili redovni sudionici na županijskim vatrogasnim smotrama. Nekoliko smo puta osvajali prvo mjesto na općinskom (gradskom) i prva tri mjesta na županijskom vatrogasnom natjecanju – rekao je predsjednik Gačan. Osim dobre suradnje s ostalim udrugama iz Bakovčicama, uspješnu suradnju ostvaruju i s dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz drugih zajednica kao što su Koprivnički Bregi, Glogovac i Borovljani.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI