DVD Ferdinandovac vježbom i svečanom sjednicom proslavio 130. rođendan

Podravski list profile

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ferdinandovac svečanom sjednicom i vježbom proslavilo je 130. obljetnicu djelovanja. U pokaznoj vježbi Ferdinandovčani su zajedno s đurđevačkim profesionalnim vatrogascima pokazali spremnost za intervencije, dok je svečana sjednica poslužila za osvrt na povijest vatrogastva u Ferdinandovca.

-Naše Društvo trenutno ima 74 člana od čega je 47 operativnih vatrogasaca. Imamo i 16 članova mladeži te osam djece i oni su najbolje jamstvo za budućnost dobrovoljnog vatrogastva – istaknula je Marijanka Đođ, zapovjednica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ferdinandovac.

Proslava jubileja poslužila je i za dodjelu priznanja članovima Društva. Srebrne vatrogasne plamenice dobili su Matija i Zoran Đođ, Nataša Žibreg i Mirko Zeljar, srebrne vatrogasne medalje Danijel Dugina, Nevenka Laklija, Vladimir Raknić i Zdravko Patačko, brončan vatrogasne plamenice Ivan Raknić, Mario Paska i Danijel Čokić, brončane vatrogasne medalje Martina Tomašek i Marina Deak Dugina, priznanja za 40 godina rada u Društvu Ivan Žibreg te Franjo i Željko Maletić, za 30 godina Željko Međurečan i Zlatko Đođ, za 20 godina Mario Paska i Danijel Dugina te za deset godina Marina Deak Dugina i Ivana Pregiban.

FOTO: Đuro Grčić i Krešimir Juratović

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti