DVD Ferdinandovac vježbom i svečanom sjednicom proslavio 130. rođendan

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ferdinandovac svečanom sjednicom i vježbom proslavilo je 130. obljetnicu djelovanja. U pokaznoj vježbi Ferdinandovčani su zajedno s đurđevačkim profesionalnim vatrogascima pokazali spremnost za intervencije, dok je svečana sjednica poslužila za osvrt na povijest vatrogastva u Ferdinandovca.

-Naše Društvo trenutno ima 74 člana od čega je 47 operativnih vatrogasaca. Imamo i 16 članova mladeži te osam djece i oni su najbolje jamstvo za budućnost dobrovoljnog vatrogastva – istaknula je Marijanka Đođ, zapovjednica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ferdinandovac.

Proslava jubileja poslužila je i za dodjelu priznanja članovima Društva. Srebrne vatrogasne plamenice dobili su Matija i Zoran Đođ, Nataša Žibreg i Mirko Zeljar, srebrne vatrogasne medalje Danijel Dugina, Nevenka Laklija, Vladimir Raknić i Zdravko Patačko, brončan vatrogasne plamenice Ivan Raknić, Mario Paska i Danijel Čokić, brončane vatrogasne medalje Martina Tomašek i Marina Deak Dugina, priznanja za 40 godina rada u Društvu Ivan Žibreg te Franjo i Željko Maletić, za 30 godina Željko Međurečan i Zlatko Đođ, za 20 godina Mario Paska i Danijel Dugina te za deset godina Marina Deak Dugina i Ivana Pregiban.

FOTO: Đuro Grčić i Krešimir Juratović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI