DVD Starigrad održao skupštinu: Novi mandat Cvrtili i Blažekoviću

Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad održalo je prošle subote svoju 22. godišnju izborno-izvještajnu skupštinu. Na skupštini je izabrano novo vodstvo društva, a dužnost predsjednika i dalje će obavljati Željko Cvrtila, dok je za novog/starog zapovjednika ponovno izabran Hrvoje Blažeković.

Predsjednik Željko Cvrtila osvrnuo se na aktivnosti u mandatnom razdoblju 2017. – 2021. te pobrojio najvažnije aktivnosti i događanja u kojima je DVD Starigrad sudjelovao tijekom posljednje četiri godine. Aktivnost članstva, uspjesi na natjecanjima te sudjelovanje u intervencijama i društvenom životu Starigrada, ali i Koprivnice kao cjeline, pokazuju kako je DVD Starigrad jedan od temelja koprivničkog dobrovoljnog vatrogastva, a kako se pokazalo prošle godine, i sustava civilne zaštite. Željko Cvrtila zahvalio je na odličnoj dosadašnjoj suradnji svim članovima društva.

– Kao dio civilne zaštite koja je sudjelovala u aktivnostima prevencije zaraze koronavirusom, naši su članovi odradili 21 aktivnost s 43 vatrogasca i utrošili 336 sati rada. Osim toga, modernizirali smo spremište, a tijekom proljeća u našim prostorijama radila je Javna vatrogasna postrojba Koprivnica. Sudjelovali smo u vježbi Cerine 2020. te smo tijekom žetvene sezone organizirali pasivna dežurstva. Aktivno smo se uključili i u saniranje posljedica potresa koji je krajem godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju. Na korištenje smo dobili autocisternu koju je VZG-u donirala Podravka – kazao je Hrvoje Blažeković.

Program rada za 2021. godinu pročitala je tajnica Snježana Veličan, a odnosi se na adaptaciju i nadogradnju spremišta, nabavku i održavanje opreme i vozila, osposobljavanje članova, suradnju s drugim vatrogasnim organizacijama, sudjelovanje u vježbama i aktivnostima te promociju vatrogastva.

Gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je kako su posljednje četiri godine najbolje dokazale zašto je DVD Starigrad stožerno društvo u Koprivnici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI