DVD Željezničar održao godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Željezničar održalo je u subotu godišnju skupštinu na kojoj su se, osim članova društva, okupili i gosti iz drugih vatrogasnih društava iz Koprivnice, dugogodišnji prijatelji iz DVD-a Rešetari, predsjednik VZG-a Koprivnica Ivan Golubić, a tijekom večeri pridružio im se i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Darko Jurković, predsjednik DVD-a Željezničar, otvorio je skupštinu te svima zaželio dobrodošlicu, a izvješće o radu u prošloj godini predstavio je zapovjednik Kristijan Sminderovac koje je naglasio angažman članova na izvanrednoj dislokaciji u Glini, na uklanjanju dimnjaka u Koprivnici te cjelogodišnjem aktivnom sudjelovanju u osiguranju akcija cijepljenja u dvorani Srednje škole. Sudjelovali su i u vježbama na CPS-u Molve i u Reki, a novi član Renato Đurašin završio je tečaj za ispitanog vatrogasca. Uz pomoć VZG-a Koprivnica kupili su pet kombinezona za gašenje šumskih požara i deset opasača. Prisjetio se i preminulog člana Veljka Podravca koji ih je napustio krajem prošle godine.

Na skupštini je naglašena i dobra suradnja s VZG-om i drugim koprivničkim vatrogasnim društvima, kao i vijest da društvo ove godine, po prvi puta od svojeg osnutka 1947. godine, posjeduje vozilo, putnički kombi kojeg je na korištenje dobilo od DVD-a Reka.

Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, istaknuo je dobar rad ovog malog, ali aktivnog društva zbog kojeg je VZG Koprivnica posebno ponosan, upravo zbog činjenice da uz Bilokalnik i Podravku društvo nosi ‘oznaku’ industrijskog DVD-a kakvih je u Hrvatskoj preživjelo još samo nekolicina.

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI