Dvije bankarice s računa klijenata “pobrale” 400.000 kuna – moraju u zatvor

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županijsko državno odvjetništvo ovih je dana podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom su optužene dvije bankarice, zbog krađe novca s računa klijenata.

Radi se o dvije žene u dobi od 52 godine koje su proglašene krivima zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave. Svaka je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, od čega jednu godinu i dva mjeseca bezuvjetno, a jednu godinu i dva mjeseca uz rok kušnje od dvije godine (djelomična uvjetna osuda).

-Optuženice su proglašene krivima da su kao osobne bankarice u varaždinskoj podružnici banke sa sjedištem u Zagrebu, neovlašteno i bez znanja dva klijenta, s njihovih računa podigle i međusobno podijelile ukupno gotovo 400.000,00 kuna te da su radi prikrivanja svojih radnji uništile ugovore o otvaranju računa – navode tužitelji koji pojašnjavaju kako je žalba podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra kako je sud odredio okrivljenicama preblage kazne.

– S obzirom na težinu počinjenih kaznenog djela i visinu pribavljene imovinske koristi, bilo bi opravdano izreći okrivljenicama kazne zatvora bez djelomične uvjetne osude – smatraju u ŽDO.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI