Dvije ‘blizanke’ rođene iz dvije maternice u razmaku od osam tjedana – udaljene su 1200 kilometara

Dvije djevojčice u sličnim opravicama gotovo istih crta lica izgledaju poput blizanki. Samo što one to nisu.

Ava Rae i Everly Rose rođene su u razmaku od osam tjedana i 1200 kilometara udaljene. U dvije različite bolnice, od dvije različite majke i dvije iz različite maternice – Kelsine i maternice njene majke.

“Nije čudno da mama bude prisutna pri porodu svojeg unuka i daje podršku svojoj kćeri no da baka zapravo rađa svog unuka, e to baš nije uobičajeno”, kaže 31-godišnja Kelsi.

Djevojčice su toliko slične da izgledaju kao bliznake. Iako, one to nisu.

kada se Kelsi 2016. godine udala za svog dečka vojnika oboje su znali da žele čim prije imati dijete. No nakon mjeseci i mjeseci Kelsi nije ostajala trudna.

“Otišla sam posjetiti liječnika, a svi rezultati su mi bili grozni. Razine estrogena bile su mi niske, a moja jajašca bila su kao u četrdesetogodišnje žene. Nakon svakog pregleda samo bih sjedila i plakala. nakon svega toga rekli su mi da su mi jajovodi začepljeni”, rekla je.

Nakon svih loših vijesti njena 52-godišnja majka Lisa sjela je na avion u Michiganu i došla posjetiti svoju kćer koja je čekala operaciju. U bolnici je slučajno naletjela na časopis koji je promijenio sve.

“Pokazala mi je članak u kojem je 50-godišnja majka nosila dijete svoje kćeri i rekla kako bi ona to isto za mene učinila. Samo sam se nasmijala i rekla kako ju ne bih pustila da kroz to sve prolazi”, prisjeća se Kelsi.

Kelsi i njena majka Lisa ostale su trudne u razmaku od mjesec dana.

Kelsi je odlučila pokušati ponovio s umjetnom oplodnjom no tada je saznala da joj je zid maternice pretanak da izdrži trudnoću. Mjesecima su pokušavali, ali nisu uspijevali, a Kelsi je postajala sve tužnija i očajnija. U siječnju je došla vijest koje su se najviše bojali – ništa se više ne može učiniti osim da posvoje dijete ili plate surogat majku. Ni za jednu od te dvije opcije u tom trenutku nisu imali novaca. Tada se Kelsi sjetila prijedloga svoje mame da joj ona bude surogat majka.

“Dok sam gledala Kelsi kako to sve prolazi srce mi se slamalo. Kao majka samo želite pomoći svom djetetu i uzeti svu njihovu bol. Počela sam nazivati liječnike, ali većina mi je govorila da nisam normalna te su me odbili. Kada su na sve to saznali da sam imala plućnu emboliju nije dolazilo u obzir da mi pomognu. A onda sam naletjela na liječnicu koja je rekla da će to uraditi ako svi liječnički pregledi pokažu da moje tijelo to može izdržati. Svi su bili zabrinuti no ja sam žena čelične volje, ako mogu pomoći, hoću sigurno”, pojasnila je Lisa, Kelsina majka.

Kelsi i njen suprug znali su da žele dijete čim prije.

Budući da Lisa i Kelsi žive udaljene 12 sati vožnje, majčinu oplodnju Kelsi je gledala preko videa.

“To je bio najčudniji osjećaj na svijetu. Gledati kako će oploditi vašu majku s embrijem njezinog vlastitog unuka”, kaže Kelsi koja se prisjetila da je osam sati kasnije dobila fotografiju da je proces uspio, a embrio se primio. Njena majka bila je trudna s njenim djetetom.

“Bila sam tako sretna, srce mi je lupalo. Ali, s druge strane, toliko sam dugo željela biti trudna da sam se ujedno osjećala i pomalo tužno. Znam da je čudno biti ljubomoran na vlastitu majku, osjećala sam se tako loše zbog toga”, rekla je Kelsi koja je odustala od nade da će jednoga dana i sama biti trudna no nastavila je kupovati testove za trudnoću.

Nakon brojnih pokušaja Kelsi je ostala trudna kada se najmanje nadala.

“Znam da to zvuči čudno, ali godinama sam kupovala ogromne količine testova i jednostavno mi je prešlo u naviku. nastavila sam ih koristiti i onda je u ožujku jedan od njih pokazao da sam trudna. Samo sam počela vrištati od sreće”, kaže Kelsi koja je fotografiju pozitivnog testa odmah poslala svojoj mami.

“Mislila sam da će mi reći ‘dobro pa zašto sam ja ovo sve prolazila onda’, ali naravno da nije. Bila je oduševljena”, rekla je za Mirror.

“Kada sam bila trudna s Kelsi i njenom sestrom bilo mi je užasno loše i stalno sam povraćala. ovu trudnoću nisam ni osjetila. Kada smo saznale da obje nosimo djevojčice, bile smo oduševljene”, rekla je Lisa.

U 36. tjednu trudnoće Lisa je razvila preeklampsiju što je značilo da dijete mora biti rođeno u roku od 12 sati. Everly Rose rođena je carskim rezom i težila je dva i pol kilograma. Imala je neke plućne komplikacije pa je morala ostati na odjelu intenzivne njege no nakon šest dana sve je bilo u redu i bila je otpuštena.

Kelsi je zahvalna svojoj mami i njenoj nevjerojatnoj požrtvovnosti.

Mjesec dana kasnije rođena je Ava Rae. Težila je 3260 grama i bila je potpuno zdravo dijete.

“Svojom nesebičnošću i požrtvovnošću pokazala mi je što je prava majka i kakva bi prava majka trebala biti. Nadam se da ću ja biti tako dobra majka svojim djevojčicama kao što je moja mama bila meni”, zaključila je sretna novopečena majka Kelsi.

FOTO Danie Belle, of Bella Sollé Photography i Collect

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI