Dvije firme žele obnavljati koprivnički trg

Slavonskobrodski Sitolor ili koprivnički Koming – te dvije firme javile su se na javni natječaj za izvođača radova na obnovi središnjih koprivničkih trgova vrijednih 12 milijuna kuna bez PDV-a. Povjerenstvo će odluku donijeti krajem ovog tjedna, a ne bude li žalbi, izgledno je da će radovi na obnovi trga početi već ovog mjeseca.

Podsjetimo, obnavljaju se Zrinski i Jelačićev trg u samome središtu Koprivnice, ukupno čak 14.050 četvornih metara prostora, čime će centar grada dobiti potpuno novo ruho.

Tema je objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista

Sitolor je ponudio cijenu gotovo identičnu predviđenoj, 11,86 milijuna kuna, dok je koprivnički Koming svoje radove procijenio na 13,48 milijuna kuna. Prvotno je bilo zamišljeno da radovi neće biti skuplji od 10 milijuna kuna s PDV-om, no skok cijena građevinskih materijala nešto je što su u gradskoj upravi morali ukalkulirati. Pitanje je, nastave li se trendovi poskupljenja, hoće li i ovo biti dovoljno.

Obnova trga bila bi i skuplja da gradska uprava nije uvažila konzervatore i javnost te ove godine korigirala projekt. Tako, recimo, neće biti modernog amfiteatra u centru. U uvjetima natječaja piše kako će posao dobiti onaj s najpovoljnijom ekonomskom cijenom i kvalitetom ponude.

Sitolor je inače firma koja djeluje već 30-ak godina, imaju oko 150 zaposlenika i više od 300 projekata iza sebe. Sitolor je prošle godine dobio posao obnove našičkog trga vrijedan 15,5 milijuna kuna s PDV-om, gotovo u kunu isto kao i u Koprivnici. Koming s druge strane djeluje od 1991. godine, imaju otprilike isti broj zaposlenih i također veliko iskustvo.

U radove će prve krenuti koprivničke KC vode koje su ranije već „odradile“ svoj natječaj za radove vrijedan nešto više od četiri milijuna kuna, a predviđa kopanje i rješavanje podzemne infrastrukture. S tim radovima cijela obnova središnjih trgova, Zrinskog i bana Jelačića, košta više od 16 milijuna kuna bez PDV-a – rok za dovršetak svih radova je listopad iduće godine.

Pisali smo već i o sastancima ugostitelja u centru s predstavnicima gradske uprave oko postavljanja novih terasa u sklopu obnove trga, takozvanih pergotendi. Doznajemo kako su protekli tjedan dobili prvu zajedničku ponudu za šest terasa koja iznosi oko 1,2 milijuna kuna, u prosjeku 200-tinjak tisuća kuna po svakom ugostitelju.

Većina ih je već odlučila investirati u zatvorene terase koje će im omogućiti rad tijekom cijele godine, jedino moraju zatvoriti financijsku konstrukciju. Neki od njih će gotovo sigurno pomoć potražiti i kod sponzora poput pivovara i ostalih distributera pića kako bi smanjili trošak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI