Dvije gradske knjižnice prijavile projekte vrijedne 6,2 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnička i križevačka knjižnica na natječaj Ministarstva kulture i medija prijavile su projekte vrijedne 6,2 milijuna kuna.

Kako kažu u Županiji, uspješnom suradnjom koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović te Županije i Grada Koprivnice prijavljen je projekt Na kotačima čitam i nove svjetove otkrivam vrijedan 3.989.520 kuna, a na isti natječaj prijavljen je projekt Pokrenimo čitanje u potkalničkom kraju u vrijednosti 2.226.491 kuna, koji je prijavila križevačka Gradska knjižnica u suradnji s partnerima Županijom i Gradom Križevci.

Stručnu pomoć u pripremi projekata pružila je PORA Regionalna razvojna agencija naše županije u okviru projekta UZ PORU PO POTPORU. Iz Županije ističu kako je glavna aktivnost projekta Na kotačima čitam i nove svjetove otkrivam nabava bibliobusa za koprivničku knjižnicu kojom će se unaprijediti knjižničke usluge, a provodit će se i pričaonice, trajna posudba malih mobilnih knjižnica, kreativna nastava, edukacije o važnosti čitanja, kao i gostovanje raznih predavača.

U sklopu projekta Pokrenimo čitanje u potkalničkom kraju planirana je nabava bibliokombija kojim će se unaprijediti usluge križevačke knjižnice, a omogućit će se i stanovnicima iz udaljenih područja potkalničkog kraja da lakše dođu do knjiga.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI