DVOJBENA OVRHA Cvetkovi: Uzet će nam kuću! Komunalno: Pa, pet godina ne plaćate račune!

Rješenje o ovrsi je pravomoćno jer se na njega nisu žalili - ističu u Komunalnom poduzeću


Autor: podravski.hr — 11.12.2017. / 21:55 Aktualno

Supružnici Cvetko strahuju da će uskoro ostati bez krova nad glavom

Supružnici Cvetko iz Križevaca strahuju da za nekoliko mjeseci neće imati krov nad glavom. Ta bojazan drži ih budnima danonoćno.
Stjepan Cvetko i njegova supruga Marija posljednjih sedam godina muku muče s preživljavanjem, sve otkako je Stjepan ostao bez zaposlenja. Situacija se dodatno pogoršala kada je prije četiri godine krenuo na liječenje od posljedica PTSP-a. Tako trenutno žive od Marijine mirovine koja iznosi oko 2000 kuna. No, samo na Stjepanovo liječenje mjesečno im ode oko 3500 do 4000 kuna. Zbog toga se neprestano zadužuju i ne vide izlaz.
– Ovrha je krenula jer nisam bio u mogućnosti plaćati račune za komunalne usluge. Riječ je o 70-ak kuna mjesečno, ali što mogu kad novca jednostavno nemam. S druge strane, iskreno mogu reći da mi je važnije platiti troškove liječenja sebi i supruzi jer je zdravlje ipak važnije od svega – ogorčeno je rekao Stjepan Cvetko.
Dodao je kako je nakon pokušaja ovrhe temeljem njegova dugovanja utvrđeno kako nema nikakvih nekretnina i nije moguće ništa ovršiti.
Nakon toga, po njima, krenula je nepravda. Komunalno poduzeće nastavilo je slati uplatnice naslovljene na Stjepana Cvetka koje on i dalje nije mogao plaćati, no za nekoliko mjeseci stigla je obavijest o novoj ovrsi, ovoga puta na Mariju.
– Opravdavaju ovrhu na temelju računa koji glase na mene. Ne razumijem kako je to moguće. Znači, ona nije dobila ni jednu uplatnicu, dakle ništa nije propustila platiti, a odjednom ima dug na svoje ime za koji je potrebna ovrha – objasnio je Cvetko.
Goran Gregurek, direktor Komunalnog poduzeća, ne poriče da je u slučaju supružnika Cvetko pokrenuta ovrha.
– Protiv korisnika komunalnih usluga na adresi u Kunđevcu 2, Stjepana Cvetka i Marije Cvetko, vode se ovršni postupci unazad pet godina zbog neplaćanja komunalnih usluga odvoza smeća – kazao je i dodao kako je prvotno u evidenciji korisnika kod Komunalnog poduzeća bio evidentiran Stjepan Cvetko kao korisnik usluge na navedenoj adresi, dok je trenutno kao korisnik usluge evidentirana Marija Cvetko.
– Prilikom ažuriranja evidencije korisnika tijekom 2016. i 2017. godine utvrđeno je da je vlasnik nekretnine u Kunđevcu 2 gospođa Marija Cvetko. Slijedom navedenog Komunalno poduzeće zakonito je izvršilo promjenu obveznika plaćanja odvoza komunalnog otpada na Mariju Cvetko kao evidentiranu vlasnicu nekretnine za koju postoji obveza plaćanja odvoza komunalnog otpada – zaključio je Goran Gregurek.
Napomenuo je kako Marija Cvetko nije plaćala usluge pa je protiv nje 8. studenoga pokrenut postupak pred javnim bilježnikom i to za razdoblje koje se odnosi na korisnika usluge Mariju Cvetko.
– Protiv rješenja o ovrsi gospođa Marija Cvetko nije ulagala pravne lijekove pa je ono pravomoćno – zaključio je Gregurek. (go)
FOTO: NIKOLA WOLF