Dvojica načelnika opet na udaru povjerenstva za sukob interesa, jedan je već drakonski kažnjen


Autor: podravski.hr — 20.02.2019. / 20:13 Aktualno

Zbog vožnje u pijanom stanju Kolmana je policija privela na Prekršajni sud

Danimir Kolman (HNS) i Mladen Kešer (SDP), načelnici općina Rasinja kod Koprivnice i Kalnik kod Križevaca, u četvrtak će se naći na dnevnom redu sjednice Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

Protiv Kolmana Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak za odlučivanje o sukobu interesa još lani u listopadu, i to zbog istodobnog obnašanja dužnosti načelnika i obavljanja funkcije direktora poduzeća Veterinarska stanica Koprivnica te zbog primanja naknade za obavljanje funkcije predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo županije. Naš portal prvi je pisao o tome, a tekst možete pročitati OVDJE.

Kolman je nedavno prenoćio u policijskom pritvoru zbog vožnje u pijanom stanju te je promptno osuđen na Prekršajnom sudu, a više o tome doznajte OVDJE.

Na sutrašnjoj sjednici Povjerenstvo će donijeti odluku u predmetu Kolman, odnosno zaključiti je li bio u sukobu interesa u dva spomenuta slučaja.

Povjerenstvo u četvrtak donosi odluku o novom pokretanju ili nepokretanju postupka protiv kalničkog načelnika Mladena Kešera, inače čelnika županijskog SDP-a. I to, kako su nam danas odgovorili, “u povodu zaprimljene prijave u kojoj se ukazuje da je Općina Kalnik 2017. godine sklapala ugovore o cesiji s tvrtkom Consulting Project Plus u kojoj Kešer ima udio u vlasništvu, kao i to da je Općina dodjeljivala sredstva NK Kalniku i Udruzi vinogradara i vinara Svetog Martina Kalnik čiji je Kešer član”.

Kešer je, inače, već drakonski kažnjen zbog sukoba interesa u ranijem slučaju. O tome smo također nedavno pisali. (rm)

OTKRIVAMO Predsjednik SDP-a proglašen krivim, izrečena mu jedna od najvećih kazni dosad

FOTO: NIKOLA WOLF