Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Džungla u Zagorskoj: “Odmah uz kuće imamo štakore, a zna biti i lisica”

Stanarima Zagorske ulice u koprivničkom kvartu Podolice već duže je trn u oku zapušteno imanje na ulazu u njihovu ulicu. Godinama se to imanje ne održava pa je kuća sva u visokom raslinju i postala je leglo štakora, a stanovnici tvrde da se tu ponekad znaju skrasiti i lisice. Kuća se počela urušavati, što posebno predstavlja problem stanovnicima koji žive odmah uz zapušteno imanje.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Stalno upozoravamo komunalnog redara na zapušteno imanje, a naše prijave dovele su do toga da se eventualno jedanput godišnje pokosi trava. Krovište kuće u katastrofalnom je stanju i pitanje je vremena kad će se cijela kuća srušiti. Zato dobro pazimo kad smo god prisiljeni prolaziti pokraj zapuštenog imanja – žale se stanovnici Zagorske ulice.

Tek nedavno, dodaju oni, saznali su da zapušteno imanje na kojem već desetak godina nitko ne živi zapravo ima čak 16 vlasnika od kojih samo jedan, Tomislav Jošt, živi u Koprivnici, dok su svi ostali u inozemstvu.

– Lani nam je Tomislav obećao da će se pobrinuti za rušenje kuće, no još uvijek uz svoja imanja imamo ruglo. To je zapušteno imanje uz samu cestu prema Zagrebu pa takvo ruglo sigurno kod prolaznika ne ostavlja lijep dojam o Koprivnici. Mi smo sigurni da mora postojati način da se ta kuća sruši na normalan način, a ne da se uruši sama od sebe – kažu stanari Zagorske ulice. 

Tomislav Jošt, pak, ističe da mu za rušenje kuće problem predstavlja činjenica da nije jedini vlasnik, a njegovi stričevi i tete koji su suvlasnici i žive diljem svijeta ne žele se odreći svog dijela u njegovu korist.

– Udio u zapuštenom imanju sam naslijedio od majke i to mi stvara velik problem. Dosad sam zbog zapuštenog imanja dobio 18.000 kuna kazne, a mene nitko od stričeva i teta nije pitao mogu li sam podmiriti te kazne. Čak je bilo ponuda da prodamo imanje, ali je opet zapetljana priča s brojnim vlasnicima utjecala na to da je potencijalni kupac odustao. Sad se na imanje navozi zemlja koja ostaje od izgradnje kanalizacije u blizini pa će se teren očistiti i poravnati, a nekako ću pokušati dogovoriti da se paralelno s navoženjem sruši i trošna kuća jer znam kako je susjedima – kaže Tomislav Jošt.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI