Educirali se za interpretacijske vodiče

Podravski list profile

Turistička zajednica područja Središnja Podravina organizirala je u Virju, Hlebinama i Goli petodnevnu edukativnu radionica za interpretacijske vodiče prema licenci organizacije Interpret Europe. Radionicu je vodila Iva Sila uz asistenciju Elizabete Milanović Glavica, direktorice Turističke zajednice područja Središnja Podravina, a okupila je 18 polaznika koji su učili o značaju interpretacije prirodne i kulturne baštine, ulogama vodiča interpretatora, tehnikama i kreiranju interpretacijskog govora te interpretaciji oživljene povijesti. Sve što su naučili u teoriji odmah su na terenu pretočili u inspirativne govore o posebnostima Virja, Hlebina i Gole koje su održali na različitim mjestima kako bi ispunili sve stroge preduvjete za dobivanje certifikata Interpret Europe.

-Ovaj tečaj je investicija u kreiranje inovativnih turističkih proizvoda koji će, nadam se, povezati lokalnu zajednicu u zajedničke projekte – kaže Elizabeta Milanović Glavica.

FOTO: Elizabeta Milanović Glavica

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti