EKSKLUZIVNO Naši reporteri uživo pratili spektakularnu akciju uhićenja šefa Erste banke

Što se u četvrtak doista događalo na parkiralištu poslovnog kompleksa u Vargovićevoj ulici te kako je dogovarana tajna akcija, doznajte u ponedjeljak u Podravskom


Autor: podravski.hr — 27.04.2013. / 9:43 Aktualno

KOPRIVNICA – Boris Vrtiprah (41), šef poslovnice Erste bake u Koprivnici, uhićen je nakon primanja mita u spektakularnoj akciji Uskoka i policije koju su reporteri Podravskog lista uživo pratili! Dramatičnu priču i ekskluzivne fotografije uhićenja donosi u ponedjeljak Podravski list, koji objavljuje i priču o usponu i padu poznate koprivničke obitelji Vrtiprah te njihovim poslovno-privatnim vezama s glavnim menadžerom Erste banke Petrom Radakovićem.
Osim za primanje 1500 eura mita od Uskokova pouzdanika Siniše Ježovite, Uskok Vrtipraha tereti i za napad na službene osobe. Naime, nakon što je shvatio da je u klopci, Vrtiprah je pokušao pobjeći automobilom pa se zaletio na dvojicu policijskih službenika koji su ga željeli zaustaviti.
Prema našim informacijama, Ježivota je trebao u Erste banci dobiti 30.000 eura nenamjenskog kredita. No, premda je ispunjavao sve uvjete za kredit, Vrtiprah mu to nije htio odobriti dok mu na ruke ne plati 3000 eura. Nakon toga, Ježovita je odlučio surađivati s Uskokom.
Što se u četvrtak doista događalo na parkiralištu poslovnog kompleksa u Vargovićevoj ulici te kako je dogovarana tajna akcija, doznajte u ponedjeljak u Podravskom.
Na fotografiji: Borisa Vrtipraha (u sredini) uskočka policija privodi zbog primanja mita