EKSKLUZIVNO Zašto je teksaški multimilijunaš blizak Bandiću i Kolindi zaposlio bivšeg šefa Piškornice

Jeffory Blackard (60) blizak je administraciji predsjednika Donalda Trumpa


Autor: podravski.hr — 21.01.2018. / 19:54 Aktualno

Jeffory Blackard u posjetu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću

Mladen Jozinović, smijenjeni direktor javne tvrtke Piškornica, dobio je posao konzultanta u hrvatskoj podružnici američke tvrtke Zero Global Waste, koja je dio velikog poslovnog carstva teksaškog multimilijunaša Jefforyja Blackarda.
To nam je potvrdio sam Blackard, osnivač i direktor kompanije Blackard Global putem koje vodi svoj globalni biznis. Američki multimilijunaš objasnio nam je kako zbog svoje ljubavi prema Hrvatskoj upravo u našoj zemlji namjerava pokrenuti poslovne operacije na polju gospodarenja otpadom s namjerom širenja na Europu.
– Gospodin Jozinović trenutačno je konzultant u našoj kompaniji s potencijalom da preuzme vodeću poziciju tijekom naše ekspanzije u regiji i Europi – napisao je Blackard u odgovoru na naš upit.
Američkog biznismena pitali smo i je li upućen u to da je Mladen Jozinović pod istragom hrvatskih vlasti zbog sumnje u poslovne malverzacije.
– Svjesni smo navoda bivših poslodavaca gospodina Jozinovića i naši odvjetnici, kako američki, tako i europski, obavili su detaljnu provjeru. Njihovo je mišljenje da gospodin Mladen Jozinović nije počinio nikakvu zloupotrebu te nema razloga da ne surađujemo s osobom takvih kapaciteta – naveo je šef američke korporacije.
Jozinović je, podsjetimo, smijenjen potkraj prosinca prošle godine nakon što se doznalo da si je, bez znanja osnivača javnog poduzeća, isplatio milijunski bonus, a nakon njegova odlaska u Piškornicu su ušli istražni organi češljajući sveukupno poslovanje iz njegova mandata.
Jeffory Blackard (60) blizak je administraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa. Poznat je i po tome što je organizirao kontroverzni posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović SAD-u te susretu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.
Kakvi su Blackardovi planovi za Hrvatsku, ekskluzivno čitajte u novom broju Podravskog lista.

Naslovnica novog broja Podravskog lista