Elvis osuđen jer je malim skalpelom Lanu nehotice porezao po palcu. Počinio je prekršaj iz Zakona o oružju

Elvis je u svojoj obrani rekao da se ne može sjetiti što se dogodilo jer je bio pod velikim utjecajem alkohola. Na pitanje suca je li kod sebe imao građevinski skalpel, izjavio je da ne nosi nikakvo hladno oružje


Autor: podravski.hr — 06.12.2018. / 10:57 Crna kronika

Ilustracija / Djevojci je ozlijeđen desni palac

Elvis (35) proglašen je krivim jer je u središnjem gradskom parku u 23.15 sati, pod utjecajem alkohola od 2,88 promila, “nosio hladno oružje građevinski skalpel, na način da nije mogao vladati svojom voljom te je nehotice, prilikom pada na tlo, nanio reznu ranu na palcu desne ruke djevojci Lani koja je s njime sjedila na klupi”.
– Okrivljenik je time počinio prekršaj iz Zakona o oružju i odmjerena mu je kazna u iznosu od tisuću kuna. Okrivljeniku se izriče mjera oduzimanja predmeta prekršaja, i to jedan građevinski skalpel dužine oštrice 2,5 centimetra – stoji u presudi Prekršajnog suda u Čakovcu.
Elvis je u svojoj obrani rekao da se ne može sjetiti što se dogodilo jer je bio pod velikim utjecajem alkohola. Na pitanje suca je li kod sebe imao građevinski skalpel, izjavio je da ne nosi nikakvo hladno oružje. U postupku je saslušana i Lana koja je napomenula kako ne poznaje Elvisa, niti je te večeri bila s njim u društvu.
– Bilo nas je petero, bili smo oko jedne klupe u parku, on je bio na drugoj klupi. U jednom trenutku počeo je vikati na nas bez ikakvog razloga, pa je ničim izazvan izvadio skalpel, počeo mahati njime. Jedan dečko iz našeg društva, Krešo koji o tome kasnije na policiji nije htio ništa reći, gurnuo je tog Elvisa pa je skalpelom mene zahvatio po desnoj ruci, a Dorinu je zahvatio po nadlaktici, ali ni Dorina policiji nije htjela dati iskaz – svjedočila je Lana tijekom prekršajnog postupka. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA