ŠTO IM JE OVO TREBALO Osnovna škola odlučila rashodovati i 33 Titove slike nabavljene – pazite sad – 2001. godine!

Zbunjeni ravnatelj OŠ Braće Radić Krešo Grgac nije znao odgovor. Zato je promptno uskočio šef Gradskog vijeća Ivan Pal (HSS), koji ima ravnateljskog iskustva


Autor: podravski.hr — 17.09.2018. / 9:25 Aktualno

Ilustracija / Titove slike na internetu se prodaju za 150 kuna

Čini se da nitko osim gradskog vijećnika Gorana Kovačića (HDZ) nije toliko podrobno iščitao materijale za sjednicu Gradskog vijeća u Koprivnici da bi primijetio detalj naveden u popisu stvari i predmeta koje Osnovna škola braće Radić namjerava rashodovati.
Škola, inače najveća na području grada i jedna od najvećih osnovnih u državi, zatražila je dopuštenje gradskog parlamenta da, osim starih lopata, kosilica, vješalica i stolaca, otpiše i – 33 slike Josipa Broza Tita.
– Piše da su slike nabavljene u prosincu 2001. godine. Je li to neka pogreška – pitao je u čudu viječnik i šef koprivničkog HDZ-a Goran Kovačić.
Njegovo je pitanje izazvalo salve smijeha među kolegama u Gradskom vijeću.
Zbunjeni ravnatelj OŠ Braće Radić Krešo Grgac nije znao odgovor. Zato je promptno uskočio šef Gradskog vijeća Ivan Pal (HSS), koji ima školskoravnateljskog iskustva.
On je objasnio kako se u školama u inventar znalo upisivati predmete koji su nabavljeni i prije desetak godina, pa je vjerojatno takav slučaj i sa slikama negdašnjeg jugoslavenskog vlastodršca. No, i dalje ostaje nejasno kad su uopće nabavljene te slike ‘najvećeg sina naših naroda i narodnosti’ – ako je to bilo desetak godina ranije od onog što piše u inventarnom popisu, onda su kupovane potkraj 80-ih ili početkom 90-ih godina prošlog stoljeća.
Zanimljiv je i iznos na koji je škola procijenila 33 Titove slike – 17 kuna i 14 lipa, odnosno 52 lipe po komadu. Na internetskim oglasnicima pak Titove slike prodaju se za 150 kuna.
Možda i škola razmisli o takvoj prodaji pa zaradi oko 5000 kuna. Za taj iznos, primjerice, putem interneta mogu se kupiti 33 – Tuđmanove slike. Velike fotke suvremenog ‘oca domovine’ također se prodaju za 150 kuna. (hš)
FOTO: ILUSTRACIJA