Epidemiološko stanje u našoj županiji dobro, Stožer radi odličan posao

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je Stožer civilne zaštite održao redovnu koordinaciju kojoj su prisustvovali Darko Majstorović, koordinator za civilnu zaštitu Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Bernard Kaić, voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ivica Matošić, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, te Ivan Kutnjak, voditelj Službe inspekcijskih poslova Područnog ureda civilne zaštite Varaždin.

– Sve aktivnosti provodimo u skladu s odlukama nadležnog tijela s nacionalne razine, a sve to u cilju kako bi zaštitili i osigurali zdravlje naših stanovnika – istaknuo je Ratimir Ljubić, načelnik našeg Stožera.

Prema riječima Draženke Vadle, ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo, stanje u našoj županiji je dobro, također i u Domu za starije gdje su se poduzele sve mjere u skladu sa preporukama HZZJZ-a kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Stoga, na inicijativu Županije formiran je stručni tim za pomoć i organizaciju rada Doma koji je izuzetno jako pomogao, te se stanje stabiliziralo, a samim time jer tim ima veliko iskustvo te je sastavljen od stručnih ljudi koji upravljaju ovom infekcijom.

Dr. Draženka Vadla

Sam primarijus Kaić istaknuo je zadovoljstvo radom županijskog Stožera.

– Vidljivo je da je situacija kod vas pod kontrolom. Imali ste peh da se virus pojavio u Domu, no u potpunosti ste dobro upravljali situacijom. Uistinu ste sve učinili, od hospitalizacije pozitivnih, odvajanja suspektnih kontakata, testiranja osoblja i štićenika, dezinfekcije prostora, kontrole ulaska – rekao je primarijus Kaić.

Radom našeg Stožera zadovoljan je i Darko Majstorović, koordinator za civilnu zaštitu Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, koji je uvidio da Stožer radi odličan posao, te da nema nikakvog problema u njegovom funkcioniranju.

Foto Arhiva PL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI