EPILOG NESREĆE Bolesni dječak prebačen u Zagreb, medicinska sestra dobila potres mozga, vozač hitne prekršajno prijavljen

Vozač hitne s uključenim rotirkama ušao je u križanje kroz crveno te oduzeo prednost prolaska i sudario se s audijem koji je krenuo na zeleno


Autor: podravski.hr — 22.04.2013. / 11:18 Crna kronika

KOPRIVNICA – Teško bolesni trogodišnjak uspješno je jučer poslijepodne prebačen u Kliniku za infektivne bolesti u Zagrebu nakon što je doživio prometnu nesreću u vozilu hitne pomoći pa vraćen na pretrage u koprivničku bolnicu. Srećom, imao je samo manje ogrebotine pa je drugim sanitetskim vozilom odmah krenuo prema Zagrebu.
U prometnoj nesreći koju je skrivio vozač hitne teže je stradala medicinska sestra koja je u stražnjem dijelu vozila bila s bolesnim dječakom. Zadržana je u bolnici jer je dobila potres mozga. Vozač i liječnik nisu ozlijeđeni, a bez ozljeda prošli su i putnici u audiju – vozač, supruga i dvomjesečna beba – u koji je udarilo vozilo hitne neporezno prolazeći križanje na crveno.
Nesreća se dogodila na semaforiziranom raskrižju Duge i Ivanjske ulice u Koprivnici kod kafića Pikova dama (uz Podravkino parkiralište) jučer oko 13.10 sati. Vozač hitne pomoći, koji je imao uključene “rotirke”, ušao je u raskrižje kroz crveno upravljajući u smjeru srednje škole. U tom je trenutku oduzeo prednost prolaska i sudario se s audijem kojim je vozač upravljao s Podravkina parkirališta u smjeru Duge ulice.
Vozilo hitne nakon sudara sletjelo je izvan kolnika, udarilo u prometni znak i završila u ogradi kuće pored kafića Pikova dama. Sreća u nesreći je da je vozač uspio ‘promašiti’ terasu s gostima kafića. U audiju koji je ‘pokupilo’ vozilo hitne nalazila se dvomjesečna beba, ali, srećom, pregledom je utvrđeno kako bebi nije ništa.
Policajci su nakon očevida prekršajno prijavili vozača hitne pomoći jer, kako nam je prokomentirao jedan iskusni policajac, iako se to u praksi ne poštuje, nitko ne smije kroz crveno na semaforima.
Izvještavaju: MATIJA DOLENEC I KARLO EISENBEISSER
hitna audi
– Vozilo hitne udarilo je u audi koji je na semaforu krenuo na zeleno