Eskaliralo na putu za školu: Potjerali učenike iz autobusa jer nije bilo mjesta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prošli nam se tjedan u redakciju javila čitateljica koja muku muči s problemom autobusnog prijevoza. Radi se o liniji koja vozi na relaciji Varaždin – Veliki Bukovec, konkretno o liniji koja iz Varaždina kreće u 14.20 sati. Radi se o ‘radničkom’ autobusu, a on je od ovog tjedna postao i školski jer je krenula nastava. Naime, kako nam čitateljica tvrdi, pojedini učenici bili su potjerani iz autobusa jer nije bilo dovoljno mjesta.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Javila sam se jer smatram da je ovakvu situaciju nemoguće riješiti osim ako je novine ne podijele široj javnosti. Djeca koja idu kući voze se radničkim autobusom što nikako ne odgovara radnicama koje svakog dana izazivaju svađe kao da su učenici krivi jer ne postoji školski autobus u to vrijeme. Svaki učenik plaća mjesečnu kartu, izostaju sa zadnjih satova kako bi stigli na autobus u kojem onda još moraju i stajati  – rekla nam je čitateljica koja je htjela ostati anonimna.

Rekla je i kako je sve eskaliralo prošle srijede kada u autobus vozač nije pustio desetak učenika koje je izbacio zbog epidemiološke situacije, a tvrdi kako je i bez tih deset učenika u autobusu već bilo previše putnika od dozvoljenog broja te da je tako svakog dana.

– Pitanje je kako to da je danas korona tako velik problem da se na bus ne puste učenici, a do jučer to nije bio problem i bus je bio uobičajeno natrpan? Iako smo se više puta žalili i proteklih godina da treba uvesti veći broj autobusnih linija zbog prevelikih čekanja i nedostatka mjesta, ništa se ne događa. Linija Varaždin – Mali Bukovec ima tri linije na dan i to s razmakom od tri do četiri sata. Neki učenici trebaju čekati po više sati kako bi stigli svojim kućama autobusom koji redovito plaćaju, a da ne govorimo o stanju autobusa koji su neuredni, bez klime, bez grijanja u poluraspadnutom stanju. I na sve to na kraju te dočeka neljubazni vozač. Mislim da ovo govorim u ime svih učenika koji svakodnevno prolaze borbe s autobusima – ispričala je čitateljica.

Upit o ovom problemu proslijedili smo u AP Varaždin koji je nadležan za autobuse te dobili odgovor kako će provjeriti navode i otkloniti nedostatke na liniji.

– Kao što ste i sami upoznati, početak je školske godine, a na svakom početku događaju se situacije kao i ova koju navodite i koja se po prirodi stvari u hodu rješava. Sasvim sigurno da će svi nedostaci na liniji biti otklonjeni, stoga vas molimo za razumijevanje – glasi odgovor iz AP-a.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI