Eskalirao nacionalni sukob kod Legrada: Dado razbio Relju, a njegova ekipa krenula je u osvetu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dalibor (28) iz Zablatja, mjesta u općini Legrad, proglašen je krivim za tučnjavu koja se dogodila 11. lipnja 2017. godine oko 3.30 sati u Legradu, mora platiti 840 kuna kazne, a ovih je dana Općinski sud u Koprivnici odredio kako mora podmiriti i troškova liječenja za Legrađanina Relju (45) kojeg je mučki napao nakon proslave Dana općine.

Pod utjecajem alkohola od 1,34 promila Dalibor je Relju najprije udario šakom u glavu. Relja je zatim pao na tlo, a Dalibor ga je nastavio udarati rukama i nogama po cijelom tijelu. Pola sata kasnije Daliboru su se kod kuće pojavila trojica mladića iz Legrada željni osvete. Dalibor je vikao i galamio na njih i potukao se s njima. Istom presudom osuđen je i Relja (45), koji mora platiti 286 kuna zato što je pod utjecajem alkohola od 1,61 promila izvrijeđao Dalibora.

Krenuli u osvetu

Mladići koji su nakon tučnjave otišli Daliboru kući osvetiti Relju također su osuđeni. Marko (24) proglašen je krivim zato što je vrijeđao Dalibora u dvorištu i naguravao ga, Ivan (24) je prema presudi u dvorištu vrijeđao Daliborovu majku Suzanu i mahao upaljenom “bengalkom”, a drugi Ivan (28) pod utjecajem alkohola od 1,25 promila u dvorištu je vikao na Daliborova oca Franju i rođaka Roberta. Mladići “osvetnici” kažnjeni su s 286 kuna kazne zajedno sa sudskim troškovima. Kao šestookrivljeni, presudom je proglašen krivim i Daliborov rođak Roberto (23) koji je, kada su mu “osvetnici” stigli u dvorište vikao, galamio i nasrnuo na njih. On je baš kao i Dalibor, kao najratoborniji sudionik izgreda, kažnjen s 840 kuna. Roberto je, navodi se u presudi, Ivana (28) udario metalnom šipkom po ruci, a Marka (24) je više puta udario u predjelu glave i tijela.

FOTO: Ilustracija

Priznao napad

Dalibor je na sudu priznao kako je izudarao Relju koji je bio u društvu njemu nepoznate ženske osobe, a nakon toga je pobjegao prema kući svoje majke.

– Kasnije su u dvorište stigla trojica i počeli smo se udarati. Vidio sam kako Roberto uzima šipku od jednog i udara ga po ruci i ramenu – rekao je Dalibor sucu prekršajnog suda Dariju Kuzmiću. Drugookrivljeni Relja, koji je osuđen zbog vrijeđanja Dalibora, rekao je kako se niti ne sjeća što je rekao Daliboru jer je bio pod utjecajem alkohola, no da je kod nogometnog igrališta vidio trojicu-četvoricu muškaraca i u jednom ga je trenutku jedan od njih sleđa udario, nakon čega je pao na tlo.

– Na tlu su me dvojica, možda i trojica napadača udarala i srećom da je to vidio vlasnik kafića koji je još s nekim priskočio u pomoć tako da su se razbježali – rekao je Relja koji je sucu naglasio da je u napadu zadobio frakturu nosa.

Mahao  “bengalkom”

Trećeokrivljeni Marko priznao je prekršaj s tim da je naglasio kako nije imao nikakvu šipku, te da je dobio udarac u glavu poslije kojeg se više ne sjeća ničega. Četvrtookrivljeni Ivan (24) priznao je kako je bio u dvorištu s upaljenom “bakljom” i to zato što su Romi pretukli njegova prijatelja Marka koji je dobio šipkom po vratu i te čak kraće bio i u nesvijesti. Dodao je kako su drugog Ivana (28) Romi vukli 15 metara od njega. Taj je Ivan rekao kako su u dvorište Roma otišli revoltirani time što su pretukli Relju. Dodao je kako su ih dočekali spremni da ih napadnu i naglasio kako nije bila riječ o šipki, već o drški lopate. Nitko ne odobrava nasilje, ali uvjeravaju nas brojni Legrađani, zbog nasilja i kriminala za koje krive romsko stanovništvo ovakav scenarij bio je samo pitanje vremena.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI