Europa odriješila vreću: Grad dobio čak 152.000 eura za dizanje svijesti o glazbi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Čak 152.000 eura dobit će Grad Koprivnica za projekt „Sharing music and connecting people int he cross-border area“ u sklopu prekogranične suradnje s Mađarskom. Radi se o projektu kojim će se provoditi brojne aktivnosti radi podizanja svijesti o važnosti glazbe i njezinu utjecaju na čovjeka, prvenstveno na one od 10 do 25 godina starosti te prihvaćanju različitih glazbenih kultura.

– Naš je grad nositelj projekta, a partner s mađarske strane grad Heviz. Grad Koprivnica ostvarit će oko 87.000 eura, a postotak sufinanciranja je 85 posto. Projekt bi se trebao provoditi od 1. lipnja ove godine do kraja siječnja 2022. godine – navode u Gradu Koprivnici.

Cilj je, navode, povezati mlade ljude kroz različite kreativne aktivnosti, povećanje glazbene kulture mladih, poticanje aktivnog bavljenja glazbom te međusobno razumijevanje i uvažavanje kultura.

– Jedan od projekata je i Glazbena kutija. To su kreativne petodnevne radionice koje će mladima pružati priliku za razvijanje talenata, upoznavanje različitih kultura, glazbenih instrumenata… Mladi će moći sudjelovati i u natjecanju Prvi glas, u radionicama fotografije, te raznim tečajevima jezika – pojašnjavaju iz gradske uprave te ističu kako će u sve biti uključeni i profesionalni glazbenici, pjevači i pedagozi te stručnjaci fotografije.

Također, nabavit će se mnogi glazbeni instrumenti te solarni postamenti za postavljanje izložbe fotografija.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI