Europska Amazona: Postavili signalizaciju na svim biciklističkim rutama

U sklopu projekta Amazon of Europe Bike Trail na području Podravine dovršeno je postavljanje cikloturističke infrastrukture. Vrijednost projekta je oko 590 tisuća kuna.

– Biciklistička ruta ići će kroz pet zemalja, odnosno Austriju, Sloveniju, Mađarsku, Srbiju i Hrvatsku, dok tri dnevne etape idu kroz našu Županiju i to Prelog-Koprivnica, Koprivnica-Đurđevac, Đurđevac-Pitomača. Na etapama je postavljena biciklistička signalizacija s prepoznatiljivim obilježjima projekta, te će iste bicikliste usmjeravati uzduž rute, a posebno su dizajnirane informacijske table i odmorišta – rekli su iz Županije.

Na području Županije postavljen je 121 prometni znak. Velike informacijske table postavljene su u početnim točkama etapa u Koprivnici i Đurđevcu, odmorišta na jezerima Šoderica i Čingi Lingi, dok su male inforamcijske table pozicionirane u Legradu, Đelekovcu, Hlebinama, Molvama, Repašu, Novom Virju, Ferdinandovcu i Brodiću.

Iz Županije istuču kako samo postavljenje infrastrukture nije konačan cilj, zapravo plan je da novi turistički proizvod zaživi i privuče zainteresirane bicikliste željne netaknute prirode u budućem rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI